NieuwsNieuws 2023/2024NieuwsarchiefWedstrijdverslagenZaterdag 1Zondag 1

Alexandria’66 is een vereniging die we met onze hogere jeugdteams met grote regelmaat tegenkomen. Maar van een competitie-ontmoeting tussen de Eerste elftallen was nog nooit sprake. Zaterdag 11 november was het wel zo ver, op sportpark Oosterflank in Rotterdam-Oost. Dankzij supporter-correspondent Frans Stukart hebben we het volgende verslag.

Spartaan’20 is over de gehele wedstrijd bezien de betere ploeg en had op grond van de kansen in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe moeten trekken. In de eerste helft toonde Alexandria’66 zich een lastige, fysiek sterke tegenstander. Toch is Spartaan’20 het eerste dichtbij een openingsdoelpunt, maar de vrije trap in de 20e minuut van Jazz van Heyningen belandt op de lat. Even later is het wel raak aan de andere kant. Nota bene oud-Spartaan Manzenza Quiavuazoa zorgt voor de 1-0 voor de thuisclub.

In de tweede helft stelt Spartaan’20 snel orde op zaken. In de 48e minuut is het Collin van den Berg die bij de tweede paal de gelijkmaker binnen kopt. Hierna verzuimt Spartaan’20 echter het overwicht in doelpunten om te zetten. Net voor tijd komt Nelson Bashir ten val in het zestienmetergebied, maar de scheidsrechter beoordeelt het als een schwalbe en trekt de (tweede) gele kaart.

Einde 1-1 en daarmee het eerste puntenverlies voor Spartaan’20. Meevaller is na afloop dan toch dat koploper Oranje Wit drie punten verspeelt door de eerste nederlaag te lijden.

Komende zaterdag 18 november: het Eerste thuis tegen het Zwijndrechtse VVGZ, wederom een tegenstander die we nog nooit in competitieverband troffen. Aanvang is 14.30 uur.