Een sportieve update, de resultaten in de eerste helft van de competities

De helft van het seizoen zit erop. Hoe doen onze teams het tot nu toe? Een kort overzicht.
Zondag-1 startte het seizoen aardig en leek op weg naar een stevige plek in de subtop, maar juist uit de laatste weken was er een slechte serie van vijf wedstrijden waaruit maar twee punten werden gehaald. Een bescheiden 8e plaats is het gevolg, na de winter zal het beter moeten! Zondag-2 doet het na een matige start juist stukken beter. Achter de met afstand sterksten Olympia en Laakkwartier wordt een prima 3e plaats ingenomen. Het 3e staat bijna onderaan, het 4e en 5e spelen een bescheiden rol op het veld maar zorgen wel voor veel extra gezelligheid in de kantine na afloop!
Zaterdag-1 heeft serieuze promotieplannen. In de eerste paar wedstrijden zijn nog onnodig wat punten verspeeld, maar dankzij daarna een hele serie overwinningen neemt men nu de 2e plaats in en volgt kort na de winterstop de topper thuis tegen koploper sv Charlois. Zaterdag-2 is een redelijke middenmoter.

Zoals iedereen weet staan we in Nederland bekend om onze jeugd opleiding! ook dit jaar gaat het weer prima met de jeugd, natuurlijk op enkele uitzondering na. De selectie teams van de junioren doen het op A1 na prima. Dit jaar heeft A1 het moeilijk in de 2e divisie. Toch hebben we alle vertrouwen in trainer Jurgen en de spelers dat we uiteindelijk boven de rode streep eindigen! A2 draait mee in de middenmoot van de 4e divisie, ondanks soms met wat personele problemen, klasse dus!! A3 en A4 onder leiding van Twun hebben het zwaar in hun competitie, dus na de winterstop de schouders eronder met z’n alle!!

B1 gaat het ook dit jaar weer voor de wind in de 2e divisie! 3 punten achter op de koploper, betekent nog alles mogelijk voor de spelers van Maikel van Pul. B2, ook spelend in de 4e divisie houdt zich goed staande tussen alle B1 teams. Trainer Roy Bosschaart is dan ook trots op zijn team. B3 zit de koploper op de hielen, zou dit jaar promotie naar de hoofdklasse mogelijk zijn?? B4 en B5 wisselen goede wedstrijden af met mindere, maar de sfeer en training opkomst zijn prima! Bij de meiden MB1 is het zoals ieder weer heel gezellig! In de competitie draaien ze ook weer goed mee en de meiden van Rob Kraan zijn ook verder in de beker!!

C1 en C2 doen het dit jaar prima, beide zijn ze winterkampioen, alleen zegt dit nog niet veel. Juist nu wil iedereen van de koploper winnen, dus er is werk genoeg voor de trainers Mario (C1) en Brian / Widjay (C2)!!!
C3 en C4 draaien een wisselvallig seizoen! Jordy Horro Vicardio (C3) heeft de jongens goed in de hand en met goed voetbal en hard werken worden de punten binnen gehaald! Bij C4 geldt een beetje hetzelfde verhaal, trainer Danilson weet dat ze beter kunnen en dat is ook een punt wat ze na de winterstop willen laten zien!! C5 heeft het moeilijk in zijn klasse, dus nog harder trainen voor een goed resultaat!! C6 stond een tijd aan kop, maar als 2e zijn ze de winter in gegaan! Nog alle kansen voor een leuk feestje aan het einde van het seizoen!

Bij de pupillen gaat het dit jaar weer zeer goed! Niet alleen op het veld, maar ook daar buiten zijn ze enthousiast bezig. Afgelopen november zijn ze nog met 170 kinderen gaan zwemmen en dat was weer ouderwets een feessiie!!!
Op het veld gaat het voortvarend bij de D1. Op dit moment een mooie 2e plaats in de 2e divisie en promotie dit jaar behoort tot de mogelijkheden volgens trainer Fabien Resida en zijn assistent Rick. Dit jaar speelt niet alleen D2, maar ook de D3 in de hoofdklasse! Dit is echt uniek en ze presteren beide ook nog eens goed. Beide teams bestaan uit het overgrote deel uit 1e jaars D en dus moeten ze iedere wedstrijd vol aan de bak. D2 doet bovenin mee, maar trainer Paulo Gomes denkt dat er meer mogelijk is dit seizoen, dus we zijn benieuwd!!!
D3 gaat voor behoud, zo als ze nu spelen, met veel inzet en zeker geen slecht voetbal, moet behoud mogelijk zijn! De nieuwe trainer Patrick heeft er vertrouwen in dat zijn jongens dit gaan halen! D4 gaat ook als een trein in de 2e klasse! Op dit moment staan de jongens van Said op een gedeelde 1e plaats en het gaat spannend worden dit seizoen wie er vandoor gaat met de kampioensbeker! D5 presteert prima in de 1 klasse! Voetballend zijn de mannen van Carlo Willemse vaak beter, maar nu is het fysieke weerstand waar ze mee moeten leren omgaan!! Een goede voorbereiding voor volgend seizoen!!! D6 doet goed mee in hun klasse! Trainer Radjoe Chotkoe was zeer in zijn nopjes na de winst in de 2e ronde van de beker!! Gaan ze de finale halen? D7 van Spartaan bestaat voor het grootste gedeelte uit spelers die verleden jaar nog in het schoolproject speelden! De trainers Leroy en Wiebe zijn trots op hun team, wat nog steeds meedoet om het kampioenschap! Dit is leuk, maar vooral plezier hebben met elkaar is een belangrijk onderdeel van dit team!

De E1, wat 7×7 speelt, staat zoals de laatste jaren fier in de 1e klasse. Ook dit jaar is het weer een goed team, die zich volgend jaar moeten bewijzen in de D of ze ook de D2 en D3 aankunnen! Bij een kampioenschap, zou het betekenen dat Raoul en Romie voor het 3e jaar de bloemen krijgen voor het kampioenschap!!
E2 speelt ook in de 1e klasse en ze doen het daar naar behoren. Leider Paulo weet dat ze veel beter kunnen en na de winterstop moet een 4e plaats gewoon haalbaar zijn.
E3 onder leiding van Romano was in de beker veel te hoog ingedeeld. Veel te sterke tegenstand, maar nu spelen ze op hun niveau en word langzaam zichtbaar dat ze best lekker kunnen ballen. Wat een belangrijk punt is na de winterstop, dat iedereen komt trainen, dan komt het best goed met E3.
E4 en E5 – de opleidingteams – spelen prima voetbal en worden klaargestoomd voor de D5 of de E1 om daar volgend jaar te schitteren! Dennis (E4) en Danny (E5) zijn zeer tevreden over de spelers, maar verwachten dat ze nog flink gaan groeien in de komende maanden! E6 is een team wat voor het grootste gedeelte al samen speelt. De leiders Erik en Dennis zien wel dat ze goed kunnen voetballen, maar het komt er niet altijd even goed uit op zaterdag! Trainer Rui gaat de jongens klaarstomen voor de 2e helft van het seizoen en met zo’n toptrainer moet het zeker goed komen met E6.
E7 draait ook lekker mee in hun competitie. De trainers Patrick en JP weten dat het beter kan, maar plezier hebben is een belangrijk onderdeel van het voetbal en dat proberen ze ook over te brengen aan de groep. E8 en E9 spelen goed mee in hun competitie. De trainers Philip en Leon zijn weer goed bezig!!

Bij de kleinste pupillen gaat het weer prima!
De F1 en F2 spelen weer beide in de hoofdklasse en doen het beide tot heden geweldig. Tot heden nog niets verloren en ze laten ook nog eens leuk voetbal zien. Ze spelen beide als een team, werken hard en hebben veel lol met elkaar. \de begeleiding is dan ook super trots op de spelers. De F3, spelen in de 1e klasse en doen het uitstekend. Trainer Ferry en Yassin denken dat ze nog beter kunnen!!!
F4 en F5 spelen tegen bijna allemaal laatste jaars F en doen dit goed. De talenten kunnen goed voetballen, maar als ze nog iets meer als team spelen, dan gaat het echt een stuk makkelijker.Trainers Donovan, Didi en Carlo zijn er van overtuigd dat na de winterstop, ze alleen maar beter gaan spelen.
F6 is echt fantastisch om te zien, klein maar al zo goed! Dit jaar begonnen bij Spartaan en ze worden al echt een vriendenploeg! Trainer Ricardo is dan ook super blij dat ze het al zo goed doen!! F7 en F8 gaan ook dit jaar weer als een raket. Altijd trainen, plezier tijdens de training en de gedrevenheid in de wedstrijd, is waar het om gaat. Bedankt trainers!! De F9 en F 10 van het schoolvoetbal staan er ook weer prima voor. De F9 had eigenlijk hoger moeten spelen, de tegenstand is te gering.

Veel succes in 2016