WedstrijdverslagenZondag 1

Vandaag moesten we ver weg, op bezoek in de voormalige gemeente Hoogland, nu opgeslokt door de nieuwbouw van de stad Amersfoort. Bij een hele grote vereniging (1700 leden, 100 teams), waartegen we ons geen enkele ontmoeting kunnen herinneren behalve dan natuurlijk de thuiswedstrijd eerder dit seizoen die in een spectaculaire 5-2 eindigde. Vandaag was het bijna net zo doelpuntrijk en het had meer kunnen zijn, met onze mannen wel aan de verkeerde kant van de score: 4-2 verlies.

Voor beide ploegen stond er niets meer dan de eer op het spel. Spartaan’20 is veilig en Hoogland wacht op de start van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse, een niveau dat deze club een jaar geleden overigens moest verlaten door een degradatie. Er kon zoals dat dan heet dus vrijuit worden gevoetbald en dat gebeurde dan ook.

Spartaan’20 startte sterk, met binnen twee minuten een enorme kans voor Soufian Charraoui, maar de attente Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins redde. Na een kwartier toch de op dat moment verdiende 0-1 op het bord: Michel Margaretha zette prima voor, waarna Soufian de bal fraai controleerde en vervolgens in het net schoof. Aan de andere kant was Hoogland nog niet echt gevaarlijk geweest, maar was de eerste halve kans in de 21e minuut wel raak. Doelman Alihan Ulusoy kon het afstandsschot van Hossein Mezbanali niet voldoende verwerken. Hoogland nam het initiatief zichtbaar over en even later was het bijna weer raak maar lag Alihan Ulusoy nu wel in de weg. Op slag van rust leek de 2-1 een feit maar haalde Mucahit Kolukirik de bal nog van de lijn. Maar in de extra tijd was er toch de 2-1 voor Hoogland, na matig Spartaans verdedigen.

Na de pauze hoopten de 11 Spartaan-supporters die de verre reis hadden gemaakt dat onze mannen de wedstrijd weer zouden oppakken zoals die werd begonnen. Maar helaas, binnen negen minuten was deze droom verstoord. Nadat eerst Hans Kapata nog een grote kans miste door in de handen van de keeper te schieten, vielen door slecht verdedigend werk vlak na elkaar de 3-1 en 4-1 en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Spartaan’20 bleef, zoals eigenlijk altijd, wel vooruit voetballen, maar dat gaf Hoogland juist alle ruimte en daardoor vele mogelijkheden om de score op te voeren. De kruising en goed ingrijpen van Alihan Ulusoy voorkwamen dat de score verder opliep. In de tegenstoten waren er aan onze kant ook mogelijkheden, met een goede kans voor Michel Margaretha waarbij de doelman redde en een twee tegen een situatie die Soufian Charraoui beter had moeten uitspelen in plaats van uiteindelijk in het zijnet te knallen.

Tien minuten voor tijd kreeg Soufian Charraoui toch zijn tweede treffer binnen. En omdat Hoogland weigerde nog meer kansen te benutten, had Michel Margaretha de slotfase zelfs nog spannend kunnen maken als hij de voorzet van Hans Kapata binnen in plaats van naast had gelopen.

Zo bleef het dus bij 4-2. Door de andere resultaten blijven we ook op de 9e plaats en zou het fijn zijn als de laatste twee partijen, waarin ook niets meer op het spel staat behalve de sportieve eer, nog wat extra punten opleveren om het seizoen mooi te kunnen afsluiten.