De buit is voor onze mannen al weken binnen. En Kocatepe was ook voor het duel al min of meer verzekerd van deelname aan de nacompetitie voor promotie. Dit gegeven Ă©n gelijktijdig de verwachte kampioenshappening van Feyenoord zorgden voor een schamel aantal toeschouwers aan de Oldegaarde.

In de eerste helft was Kocatepe veruit de betere ploeg, vooral ook vanwege veel meer inzet en scherpte in de duels dan de Spartanen. Al na tien minuten betaalde zich dat uit in een treffer van oud-Spartaanspeler Toy Seide, die de bal prima binnen tikte langs de kansloze Giovanni de Man. Kocatepe kreeg vervolgens een reeks kansen om de score uit te bouwen, maar de spitsen faalden in de afwerking. Vijf minuten voor de pauze was het toch 2-0 toen Soliman El Yakoubi de bal prima voorzette en Hasan Sakar vanaf de ‘rand zestien’ de bal achter de Spartaan-doelman joeg. Spartaan’20 stelde er in de eerste helft slechts twee pogingen tegenover, een schot van Moussa Jigar voorlangs en een fraai schot richting kruising van Ersin Akdag dat even zo fraai werd gestopt door Kocatepe-keeper Ăśnal Bayka.

Het duurde even voor de tweede helft begon, omdat er helaas bleek ingebroken in de Spartaan-kleedkamer. Of het de boosheid hierover was dan wel dat een donderspeech van de trainer zijn uitwerking deed, feit was in ieder geval dat na de pauze sprake was van een totaal veranderd spelbeeld. Mustafa Dogan kwam bij de eerste de beste aanval een teenlengte tekort voor de aansluitingstreffer en Moussa Jigar zag even later zijn schot rakelings over gaan. Kocatepe bleek efficiĂ«nter in het afronden, Kevin Kalika zorgde in de tegenstoot voor 3-0 en de wedstrijd leek beslist. Maar binnen enkele minuten herpakte Spartaan’20 zich en was het Soufian Charraoui die met een fraaie actie voor de 3-1 zorgde. Het was het sein tot verder aandringen, maar het gaf tegelijk ook ruimte voor de tegenstoten van Kocatepe. Bij een hiervan bracht Osman Tozlu zijn tegenstander ten val. De toegekende strafschop wilde Nassim el Youzghi met een ‘panenka’ omzetten in een beslissende 4-1, maar dat mislukte omdat Giovanni de Man gewoon bleef staan en de bal simpel kon opvangen. In plaats van de beslissing was er even later sprake van volledig terugkomen in de wedstrijd door Spartaan’20. Weer was het Soufian Charraoui met een prima actie, zijn schot werd nog gestopt maar Mustafa Dogan stond op de goede plek voor de rebound: 3-2. In de resterende twintig minuten was de gelijkmaker steeds dichtbij, maar goed keeperswerk Ă©n enkele dubieuze vlagsignalen van de Kocatepe-grensrechter hielden de nummer-2 van de ranglijst overeind.