Spartaan’20 dat zijn debuut in de derde klasse maakte trad aan in de wetenschap dat tegenstander Berkel nu niet de makkelijkste tegenstander zou zijn. Berkel startte de wedstrijd met veel druk op het met de nodige invallers aantredende Spartaan’20. Gezegd moet worden dat Spartaan’20 zich ook makkelijk op eigen helft liet opsluiten om middels counters gevaarlijk te worden. Er ontspon zich dan ook een wedstrijd die voor een neutrale toeschouwer weinig aantrekkelijk was.

Het duurde tot de 18e minuut voordat zich een eerste kans voordeed, voor Berkelaar Jos Buitenhuis, maar de voorzet was te hard en te scherp. Dit was wel het eerste teken dat het Berkel menens was en het werd steeds gevaarlijker. Bart van den Dool verscheen vrij voor keeper Marcel van Meenen die met een uitstekende reflex een doelpunt voor Berkel voorkwam. De kansen die Spartaan’20 wist te creĂ«ren waren bepaald niet talrijk en steeds meer deed zich het ontbreken aan scorend vermogen openbaren.

In de 30e minuut ontstond er een ‘flipperkast’situatie toen de bal tussen drie Berkel aanvallers alle kanten uitvloog en uiteindelijk via Jos Buitenhuis het doel in ketste: 0-1. Spartaan’20 had zichtbaar moeite om deze tegenslag te verwerken. Berkel dreigde vlot de 0-2 te maken maar dat wist Arjan Vaandrager te voorkomen door een aanvaller uit zijn verschoning te lopen. Dat ging de scheidsrechter echt te ver en hij kende Berkel een strafschop toe. Erwin van de Stoep schoot de bal loepzuiver en snoeihard op de lat en de bal viel vervolgens met een boogje in de handen van de dankbare Marcel van Meenen. Omdat ook Spartaan’20 hierna niet gelukkig was in de afronding, Soufian Bouchnafa kopte een voorzet van Martijn Frijters zuiver maar te zacht in de benedenhoek, bleef het tot de rust bij de 0-1.

Na rust een meer aanvallend Spartaan’20 dat nu op zijn beurt Berkel trachtte op eigen helft vast te zetten. De te geringe aanvalskracht enerzijds en het af en toe onzekere optreden van de Spartaan’20 verdediging was er debet aan dat niet Spartaan’20 scoorde maar dat Berkel op 0-2 kon komen. Een scherpe hoekschop en een beoordelingsfout van Marcel van Meenen stelde Robert van de Velde in staat staande op de doellijn te scoren. Spartaan’20 zette alles op alles en Berkel trachtte van de aanvalsdrang van Spartaan’20 counterend gebruik te maken, zodat er aan beide kanten de nodige spectaculaire situaties ontstonden. Beide ploegen claimden dat de bal een keer van achter de doellijn weer het veld in stuitte, hetgeen de uitstekende scheidsrechter Syed niet waarnam dan wel niet kon waarnemen.

In de 77e minuut verdween een afstandsschot van Jordy Hildebrand via paal achter de verraste Berkel-goalie Ken Stigt: 1-2 en dus het sein voor Spartaan’20 om nu alle remmen los te gooien en te gaan voor de gelijkmaker. In hun ijver de aanvalsdrang te ontregelen, liepen twee Berkelaars tegen een gele kaart aan en er ontstonden een paar hachelijke situaties. Maar echte schade liep Berkel niet op. Integendeel, onzorgvuldigheid in de Spartaan’20-verdediging leverde in de 81e en 85e minuut twee zeperds en, dat dient gezegd, de verdiende 1-4 overwinning voor Berkel op. Zowel Erwin van de Stoep als Robert van de Velde maakte gebruik van de ruimte die Spartaan ze bood. Een verdiende overwinning met een geflatteerde uitslag.