NieuwsNieuws 2019/2020

van ‘Spartaan’ tot prof

Onze jeugdopleiding behoort al vele jaren bij de top van Nederland, onze topteams spelen hoog. Wekelijks zijn teams van Betaald Voetbal Organisaties bij ons te gast om de strijd aan te gaan met de talenten van Rotterdam-Zuid.

Ieder jaar gaan er weer spelers naar BVO’s om daar hun geluk te beproeven en natuurlijk te gaan voor hun droom: profvoetballer worden! Die weg is echter vaak lang en een grote carrière is maar voor weinigen weggelegd. Maar intussen heeft Spartaan’20 toch heel veel spelers geleverd die ooit in ons mooie zwarte shirt hebben gespeeld en nu hun boterham verdienen als profvoetballer. Daar zijn we terecht trots op.

Zondag 20 oktober jl. speelden in de Eredivisie twee spelers tegen elkaar, die hun voetbalbasis hebben meegekregen bij ons.

Mohammed el Hankouri (FC Groningen) en Lassana Faye (Sparta) speelden tegen elkaar en vochten menig duel uit.

         

 

In de onderstaande foto Mo (als aanvoerder) in de JO11-1. Dit was een goede lichting, want ook Sherel Floranus (rechts naast Mo) is profvoetballer en speelt wekelijks bij sc Heerenveen zijn wedstrijden. Verder speelt Lorenzo Soares Fonseca (links naast de keeper) in Jong-Sparta en heeft al minuten gemaakt in Sparta 1.

Een jaar later was het Lassana Faye (staand in het midden) die zijn kunsten vertoonde. En Lorenzo en Sherel speelden als tweedejaars weer in E1

Binnenkort komt er bij de ingang van de kantine een prachtig overzicht van spelers die zijn doorgebroken, van recent tot wat langer geleden.
En er gaan er nog veel meer volgen, dus we zullen dat bord regelmatig kunnen verversen…..