Het kan een keer gebeuren natuurlijk: een off-day bij te veel mensen en dan is een goed resultaat ver weg. Voeg daarbij een prima tegenstander met een ervaren aanvalsleider die er drie maakt en twee voorbereidt en dan is een kansloze nederlaag een feit: 5-1!

Het onheil tekende zich feitelijk al na zeven minuten af. Geheel onnodig, want na commentaar op de leiding terwijl Spartaan’20 in balbezit was, werd een vrije trap op de rand ‘zestien’ toegekend. Oud-prof Nourdin Boukhari was dit kunstje nog niet verleerd en krulde de bal langs de muur in de hoek, via de handen van keeper Giovanni de Man. Overigens was het de vraag of hij de bal had moeten raken aangezien in geval van commentaar op de leiding sprake zou zijn van ‘indirect’. Nauwelijks een minuut later was bijna nummer twee een feit, vanaf vrijwel dezelfde plek, maar nu redde Giovanni.

Spartaan’20 was wakker en besloot te gaan voetballen. Dat hielp al snel want in de 11e minuut lag de gelijkmaker binnen. Moussa Jigar, weer terug na zijn blessureperiode, passte prima op de diep sprintende Ersin Akdag die goed afrondde. Het hierop volgende kwartier was dĂ© kans om door te drukken omdat GLZ/Delfshaven het even kwijt leek. Swendly Albertus en Michel Margaretha kregen kansen, maar eerstgenoemde treuzelde te lang en Michel Margaretha mikte vrij voor de keeper naast. Gaandeweg nam GLZ/Delfshaven het spel weer over en zeven minuten voor de pauze was het Kenan Koseoglu die op aangeven van Nourdin Boukhari uit de rug van verdediger Osman Tozlu wegdraaide en via de handen van Giovanni de Man de 2-1 binnenwerkte. Nog voor rust leek ook de 3-1 een feit maar scheidsrechter Straver keurde die inzet van Boukhari nog af wegens zichtbaar voordeel uit zijn eraan voorafgaande buitenspelpositie.

Als Spartaan’20 al wat van plan was geweest na de thee, kwam het in ieder geval van een koude kermis thuis. Nog niet alle toeschouwers hadden de kantine al verlaten toen de 3-1 toch in het net lag. Boukhari zag net over de middenlijn Giovanni de Man te ver voor zijn doel staan en mikte met de wind mee op doel. Giovanni leek nog te redden maar raakte bij het omhoog slaan van de bal zodanig uit zijn evenwicht dat hij de knikker vervolgens pardoes in zijn doel zag stuiteren. Spartaan’20 probeerde het hierna nog wel, maar kwam niet veel verder dan een kopbal van Swendly Albertus die naast ging. De drie invallers bleken helaas ook geen versterking meer en GLZ/Delfshaven counterde betrekkelijk eenvoudig naar 5-1 dankzij Lorenzo Rimkus en nog eens Nourdin Boukhari, die zichzelf hiermee tot ‘man of the match’ kroonde.

Een gevoelige nederlaag dus voor de koploper. Volgende week thuis tegen Excelsior’20 de kans om dit te herstellen om dan toch met een uitstekend gevoel de winterstop in te kunnen.