NieuwsNieuws 2019/2020

Ton Tournierpad in ere hersteld

Spartaan’20 heeft sinds 2012 een nieuwe kantine en het oude pand werd grondig verbouwd. Zoals dat altijd gebeurt bij bouwprojecten, verdwijnen er dingen zonder dat je het je op dat moment realiseert maar die je later wel mist! Zo ging dat ook met het straatnaambord van Ton Tournier
.

Wie was Ton Tournier?

Jarenlang een zeer gewaardeerde vrijwilliger. Hij was geen trainer of kantinemedewerker, hij zat niet in het bestuur. Nee, hij deed ander minstens zo belangrijk werk: hij besteedde zijn vrije tijd aan het onderhoud van het terrein en de opstallen. Met een aantal andere ‘ouwe knarren’ zorgde hij iedere week dat de velden er goed bij lagen, voorzien van toen nog mooie witte krijtlijnen. En daarnaast deed hij dus allerlei andere klussen die er moesten gebeuren.
Ton Tournier begon met zijn vrijwilligerswerk als lid van de klusgroep in de jaren tachtig, nadat hij de VUT-leeftijd had bereikt. Hij werd in 1987 uitgeroepen tot ‘vrijwilliger van het jaar’ en in 1990 ook nog benoemd tot Lid van verdienste. Samen met die groep andere hardwerkende Spartanen heeft hij het klussen vele jaren volgehouden. Na een kort ziekbed overleed hij in 1992.

Na Tons overlijden is als eerbetoon het pad naast de oude (maar toen net nieuwe) kantine langs veld 2 naar hem vernoemd met het aanbrengen van het straatnaambord. Bij de nieuwbouw in 2011/2012 is het bord dus verdwenen.

Zoon Bram in beeld!

Bram Tournier voetbalde ooit tien jaar in onze club op het veld, van de C-tjes tot aan de hoofdselectie, als een goede keeper. Daarnaast had hij veel succes in de zaal. Hij bleek een zeer goede zaalkeeper en speelde in zijn tijd op het hoogste niveau. Na 20 jaar lidmaatschap hield het op toen hij verhuisde naar Hellevoetsluis en daarmee kwam een einde aan zijn lidmaatschap.

Bram fietste een jaar geleden langs zijn oude club en kwam in gesprek met de ’terreingoeroe’ van vandaag, Ben Cox. Na een leuk gesprek gaf Bram aan dat hij zijn vader wel wilde opvolgen en ook wel wat wilde komen doen
Hij was weer in Rotterdam komen wonen en ook klaar met ‘verplicht’ werken. En zo geschiedde! Na een paar weken kwam hij opdraven. Vandaag de dag een niet te missen vaste kracht op maandag, woensdag en vrijdagochtend, samen met Ben Cox natuurlijk. Wat hem direct opviel, waar is het bord van mijn vader
???
Natuurlijk, we hebben het bord in ere hersteld, de nagedachtenis aan Ton hangt weer trots op het oude clubgebouw langs veld 2 !

Bram Tournier is trots op het nieuwe bord.

Doe mee met Bram en Ben

Bram doet graag nog een oproep! “Iedereen heeft het tegenwoordig druk en ook de mensen die met pensioen zijn hebben hun hobby’s. Maar als u nog tijd en handen over heeft
?  Ben en ik zoeken nog meer enthousiaste mensen die op een ongedwongen manier lekker de handen uit de mouwen willen steken voor een fantastische vereniging als Spartaan’20.”

Aanmelden kan via info@spartaan20.nl