togb-sp20

Dat de ene week de andere niet is op het veld, werd vandaag maar weer eens duidelijk. De scherpte en gedrevenheid van vorige week was bij de Spartanen vandaag totaal niet zichtbaar. Het onheil kondigde zich eigenlijk al aan in de derde minuut, toen Willem van Welsum onnozel terug speelde in het centrum en zodoende spits Rob Gerritsma een vrije doortocht bood. Keeper Yusuf Can, het hele seizoen de meest constante Spartaan-speler, redde toen nog bekwaam. En het had nog helemaal anders kunnen lopen met de wedstrijd, even later bij de eerste Spartaanse kans aan de andere kant. Mustafa Dogan zette zichzelf prima vrij voor de keeper, maar schoot in plaats van langs tegen Jeffrey Verkerk aan.

Na ruim een kwartier dan toch de 1-0 voor TOGB, een prima schuiver van Jim Havenaar die wel alle tijd kreeg van de Spartaanse defensie om te richten. Nog was er geen vuiltje aan de lucht geweest als de volgende Spartaanse mogelijkheid tot een doelpunt had geleid. Wembley Paulino zette zelf een uitstekende combinatie op, maar ook hij zag zijn inzet op de keeper belanden. In de tegenstoot toonde TOGB opnieuw wat doeltreffendheid is en weer was de maker Jim Havenaar. Hierna leek alle geloof in een goed resultaat weg te vloeien bij Spartaan’20, lukte er geen combinatie meer en de 3-0 nog voor rust door Joey Lems was dan ook een vanzelfsprekendheid, na een overigens zeer fraaie aanval van de gastheren.

Na de pauze gebeurde er eigenlijk nog bijzonder weinig. TOGB hoefde niet zonodig met de ruime voorsprong en Spartaan’20 toonde zich vooral onmachtig, was wel veel aan de bal maar creĂ«erde hoegenaamd geen echte kans. Tien minuten voor het einde was het slotakkoord voor de Berkelaars, wederom Joey Lems zorgde voor de 4-0.

Spartaan’20 ontvangt volgende week degradatie-concurrent WCR en zal alles uit de kast moeten halen om uit de onderste regionen te geraken.