WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 verliest van zichzelf

Spartaan’20 is de competitie begonnen met een vervelende nederlaag. Vooraf was ingeschat dat TOGB-uit bijzonder lastig zou zijn. De kampioen van de tweede klasse dwong in het seizoen 2018-2019 met een ontzagwekkend doelsaldo het nodige respect af. Spartaan’20 begon dan ook scherp aan het duel. Omdat ook TOGB dat deed, ontstond er een boeiende wedstrijd tussen twee ploegen die niet veel voor elkaar onderdeden. In beide doelen stonden bovendien twee zeer attente keepers. De kansen die zich in de eerste helft voordeden, werden dan ook bekwaam door hun beider toedoen teniet gedaan.

Regelmatig waren er hectische taferelen te bewonderen, wat de kijkwaardigheid zeker ten goede kwam. Het was TOGB dat in de 18e minuut de score opende. Ian Bakker kreeg terwijl hij met de rug naar het doel stond de bal en wist deze verrassend kort draaiend niet eens zo hard in het doel te werken.

Spartaan’20 zette zijn schouders er nog eens onder en met name Shayron Curiel was voor de Berkelse verdediging een plaag, want hij strooide veelvuldig met fraaie passes . De TOGB-verdedigers boden uitstekend tegenstand en daar waar het fout dreigde te gaan genoot keeper Jesper Stijnman de hulp van vrouwe Fortuna.

In de 28e minuut viel toch de gelijkmaker. Een schot van Shayron Curiel vanaf een plaats waar vandaan je een voorzet verwacht, ging op fraaie wijze bij de tweede paal over de doelman in het net: 1-1. Van deze tegenvaller moest TOGB even bekomen. In de 37e minuut was het wederom Shayron Curiel die voor de nodige paniek in de defensie van TOGB zorgde. Zijn voorzet werd snoeihard door Rowendey Schoop op de lat gekopt.

De getoonde scherpte van de eerste helft verdween vreemd genoeg in het begin van de tweede helft bij Spartaan’20 als sneeuw voor de, deze middag best wel warme, zon. In vier minuten tijd werd twee keer de bal knullig op het middenveld verspeeld, niets anders dan blunders van het ergste soort. TOGB-ers Ian Bakker en Martin La Cruz voltrokken het vonnis uit de hieruit geboden kansen: 3-1.

Daarna trachtte Spartaan’20 alsnog met veel inzet de bakens weer te verzetten. Het moest nu veel risico’s nemen, waardoor ook TOGB kansen kreeg . Trainer Omar Khan bracht nog de snelle Raygivano Dompig, de energieke Talib Azaroiali en spits Nathan Bernadina in. In de korte tijd dat zij nog mochten opdraven, zorgden ze wel voor de nodige reuring maar niet meer voor doelpunten. Wederom een bal op de lat en een kopbal voorlangs  waren nog de enige wapenfeiten.

Het ongekend slappe begin van de tweede helft was de duidelijke oorzaak van de teleurstellende en onnodige nederlaag. Een schrale troost voor Spartaan’20 was dat het tweede team, dat ook bij TOGB zijn competitie-opening beleefde, met 5-0 wist te winnen.  Volgende week krijgt Spartaan’20 Rood-Wit uit St. Willebrord op bezoek. Dat verloor zijn eerste wedstrijd met  1-4. Hopelijk dat Spartaan’20 het geschonden blazoen kan oppoetsen.