BZC/Zuiderpark (za) – Spartaan’20 (za)  0-3

Wat kan het warm zijn op zo’n zaterdagmiddag. Warm voor de toeschouwers en nog veel warmer voor de voetballers. Het is dan de kunst om vooral de bal het werk te laten doen. Daar slaagde Spartaan’20 het beste in. Met name in de eerste helft werd BZC/Zuiderpark van het kastje naar de muur gestuurd. Het gemakkelijk combinerende Spartaan’20 was in de eerste helft heer en meester. Nadat de scheidsrechter in het eerste kwartier nog een paar vermeende hands-gevallen in het strafschopgebied had weggewoven, kon hij in de 25ste minuut niet anders dan Spartaan’20 een strafschop toe kennen nadat een aanvaller van achteren werd neer gehaald. Patrick Mbole verzilverde deze kans onberispelijk. Spartaan’20 miste vervolgens nog een paar kansen maar kwam in de 34ste minuut toch op 2-0. Het was Dion Heinerman die weliswaar wat gelukkig de bal voor de voeten kreeg maar deze perfect in de kruising joeg.

In de tweede helft zagen we een ander BZC/Zuiderpark. Het zette een aantal knappe aanvallen op en Spartaan’20 bleek toen wel een keeper nodig te hebben. Marcel van Meenen is een uitstekende keeper en dat heeft BZC/Zuiderpark ook mogen ervaren. Met een paar fraaie reflexen wist hij BZC/Zuiderpark van het scoren af te houden. Spartaan’20 was minder dan in de eerste helft op schot, maar was wel effectiever in de afwerking. In de 57ste minuut was het de net voor Mbole in het veld gekomen Ricardo van Eijsden die een dieptepas tot doelpunt wist te promoveren: 3-0. De rest van de middag was voor de keepers, die hun kunnen mochten tonen. Michael Schoots wist met veel kunst een vliegwerk BZC/Zuiderpark voor een grotere nederlaag te behoeden, terwijl Marcel van Meenen een bal via de binnenkant van de paal in zijn handen zag belanden.

Zaterdag a.s. kan Spartaan’20 in de thuiswedstrijd tegen Egelantier Boys de titel binnenhalen. De Commissie van Beroep van de KNVB heeft in de zaak van TransvaliaZW besloten deze club weer in de competitie op te nemen. Dit betekent dat in de stand sv Charlois er weer zes punten bij krijgt en Spartaan’20 vier. Gevolg: het verschil op de ranglijst bedraagt Ă©Ă©n punt in het voordeel van Spartaan’20. Thuis zaterdag winnen is de opdracht, om titel en promotie naar de 3e klasse te kunnen vieren. Aanvang van deze wedstrijd: 14:30 uur. Vooraf speelt om 12:00 uur Spartaan’20 D1 tegen Emplina uit ’s-Hertogenbosch om het kampioenschap en promotie naar de 1e divisie en speelt Spartaan’20 B1 tegen het Alkmaarse AFC’34 B1 eveneens voor de promotie naar 1e divisie.