Senioren Zondag 1 - Wedstrijdverslagen 1516

Het is onze mannen niet gelukt de sterke wedstrijd tegen Gouda vorige week een goed vervolg te geven en koploper OVV op een eerste puntenverlies te trakteren. De Oostvoorners waren minder aan de bal maar veel beter in het kansen benutten en wonnen verdiend met 3-1.
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de bezoekers. De Spartaanse verdediging stond keer op keer niet goed en binnen zes minuten moest doelman Yusuf Can al driemaal reddend optreden om een voorsprong van OVV te voorkomen. Het hielp niet, want in de zevende minuut was het wel raak toen OVV-er Ferry van der Spuij mocht aanleggen voor een vrije trap net buiten ‘de zestien’ en deze dwars door de Spartaanse muur binnen schoot, 0-1. OVV bleef tot aan het halfuur de betere kansen krijgen maar Pascal van Hulst verzuimde in vrije schietpositie zijn ploeg een tweede treffer te bezorgen. Langzamerhand pakte onze ploeg het spel beter op en dat leidde een kwartier voor rust tot de gelijkmaker. Mustafa Dogan werd aangespeeld op de rand van het strafschopgebied, kapte en draaide zich prima vrij en passeerde met een bekeken schuiver de ervaren OVV-doelman DaniĂ«l van de Beek. Enigszins ongelukkig liepen we echter binnen vijf minuten weer achter de feiten aan. Aanvoerder Willem van Welsum zag uitverdedigend een bal via zijn been tegen zijn hand springen; hoewel er geen opzet en geen enkel voordeel voor hem was en ook geen kans voor een tegenstander bestond, besloot arbiter Wateler niettemin tot een strafschop. Pascal van Hulst benutte dit buitenkansje wel: 1-2.
Direct na rust kropen we door het oog van de naald toen OVV een vrije trap op de paal schoot, maar daarna waren we de aanvallende ploeg met meer druk op de OVV-defensie. Een goede actie van Gino Paesch leidde tot een kopkans voor Trecy Kapata maar die mikte over. Aan de andere kant was het dezelfde Gino Paesch die met een knappe verdedigende actie een derde Oostvoornse treffer wist te voorkomen. Het Spartaan-overwicht met veel balbezit leidde niet tot groot gevaar voor het OVV-doel. Een kwartier voor tijd leek toch de op dat moment verdiende 2-2 te vallen, maar de kopbal van Gino Paesch belandde op de lat. OVV wachtte geduldig op zijn kansen en even later was de wedstrijd beslist. Verdediger Melfried Everts liet zich te simpel uitspelen op de achterlijn en de teruggetrokken bal kon door Jordi Brinkerink simpel tot 1-3 worden gepromoveerd.
Komende zondag opnieuw een zware testcase Ă©n kan op revanche: we gaan in de Oldegaarde-derby op bezoek bij het nog ongeslagen Kocatepe.