NieuwsNieuws 2018/2019

Terugblik op het 57e Maasstad Toernooi

Een toernooi dat elk jaar wordt georganiseerd. Het toernooi is zwaar, door de lengte van de wedstrijden en de sterkte van de deelnemers. Dat maakt het tot een uitgelezen mogelijkheid om de elftallen voor te bereiden op de komende competities en bekerduels.

Maar dit jaar had ook de organisatie het zwaar te verduren. Een eerste afzegging kon op beide dagen nog worden aangevuld door zowel bij de JO19, als de JO17 een tweede Spartaanteam in te delen. Een tweede afzegging, op de vrijdagavond voor het speelweekend, sloeg alsnog een gat in de bezetting en moest er een poule met slechts 4 clubs worden gevormd.

Maar, . . . .het gebeurt op het veld! En daar werd als altijd voluit gestreden. Sportief, met grote inzet en goed voetbal. Jaarlijks wordt de organisatie ook gecomplimenteerd met het hoge niveau van de arbitrage, waarbij vooral de aanwezigheid van neutrale scheidsrechterassistenten wordt geprezen. Doordat de KNVB een paar scheidsrechters opriep om elders te fluiten werden de overgebleven arbiters wel extra zwaar belast, maar ze deden het prima. Hulde en onze dank!


Scheidsrechter na afloop van het toernooi nog even bijkomen onder het genot van een drankje.
= = = = =
Op zaterdag bij de JO17 werd de verdiende winnaar Alexandria’66, die over de hele dag net even wat beter was dan alle opponenten. Alleen in de finale wisten ze niet te winnen (1-1). Vriendenschaar capituleerde pas na het nemen van de strafschoppenserie en zo werden de Culemborgers voor het tweede jaar in successie verliezend finalist.
Eindstand:
1 Alexandria’66
2 Vriendenschaar
3 Hercules (Utrecht)
4 Spartaan’20 JO17-2
5 TOGB
6 Spartaan’20 JO17-1
7 VELO
8 Sarto
9 Jodan Boys
= = = = =
Op zondag bij de JO19 een vergelijkbare situatie met slechts 4 verenigingen in poule B. Maar wat leverde dat een geweldige spanning op. Vooral de laatste wedstrijd tussen Buitenveldert en TOGB – een rechtstreekse confrontatie om de 1e, of de 2e plaats in de poule – stond bol van het spektakel. Na de 2-2 bleek Buitenveldert op doelcijfers nipt de betere.

De finale ging vervolgens wel verloren tegen het sterke DHC, 1-0. Slechts 1x moest de Delfia Hollandia Combinatie dit toernooi een gelijkspel toestaan.

Eindstand:
1 DHC
2 Buitenveldert
3 Zeeburgia
4 TOGB
5 Barendrecht
6 Spartaan’20 JO19-1
7 VELO
8 Spartaan’20 JO19-2
9 Zwaluwen