NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Een goed trainingskamp achter de rug, met een super gemotiveerde selectie: het leek de garantie voor een goede start na de winterstop. Maar helaas, het werd een onverwachte zeperd, want Terneuzense Boys gaf ons met liefst 4-0 op de broek.

Zonder de onfortuinlijke doelman Migael Essajas (hij brak op de training zijn enkel en is er voor minstens 4 maanden uit) en de geschorste centrale verdediger Junior Ashu was het even aanpassen achterin, maar toch leek er in de eerste helft weinig reden tot zorg. Na een van beide kanten aftastend begin creĂ«erde Spartaan’20 een overwicht. Er werd aanvallend goed opgebouwd met veel dreiging voor het Zeeuwse doel. Na een kwartier de eerste grote kans na een foutje van de Terneuzen-keeper, Mohamed el Yakoubi mikte vanaf 20 meter de bal op de lat. Na 25 minuten kreeg Terneuzense Boys de eerste ‘halve’ kans en die lag er gelijk in. De debuterende Spartaan-doelman Gian Gummels, die het verder prima deed, stond iets te ver voor zijn doel. TB-spits Miroslav Peric had het in de gaten en mikte diagonaal van ver over de doelman in de uiterste hoek: 0-1.

Spartaan’20 bleef het spel dicteren en creĂ«erde kansen, maar in de afronding was het vandaag allemaal ‘net niet’. Mo el Yakoubi kopte een uitstekende voorzet van Lluis Baldeh Baldeh van dichtbij over en de goed spelende Manzenza Quiavuazoa kreeg twee schietkansen kort na elkaar. Eerst trof hij de vuisten van doelman Nando Pijnenburg en even later ging zijn schuiver rakelings voorlangs.

Na de pauze was de wedstrijd onverwacht snel min of meer klaar. De eerste de beste Terneuzense aanval sneed door de Spartaan-defensie, keeper Gummels redde eerst nog tweemaal maar op het laatste schot van Miroslav Peric was ook hij kansloos, 0-2. Spartaan’20 bleef het hierna wel proberen, maar de bezoekers controleerden feitelijk de hele tweede helft de wedstrijd met een verdediging die niets meer weg gaf. Uit de counter liep men vervolgens uit naar 0-4 dankzij treffers van Rick Gort en weer Miroslav Peric, die aldus een hattrick voltooide.

Uiteraard zwaar teleurgesteld zochten de Spartanen de kleedkamer op. Volgende week op bezoek bij laagvlieger Rijsoord. Niet onderschatten uiteraard! Maar met geloof in het eigen spel en iets meer scherpte in de eindpass moet een revanche lukken.

Pupil van de week was ditmaal Milot Hoxhaj, 9-jarig talent uit het team JO11-6. Hij tekende bij de voorzitter zijn eerste contract.