VELO en Spartaan’20 leken elkaar aanvankelijk in evenwicht te houden maar ook deze wedstrijd beging Spartaan’20 weer veel te veel slordigheden, die natuurlijk niet zonder gevolgen bleven. De opgelopen achterstand tracht men dan te compenseren met zo mogelijk nog meer inzet, maar ook nog meer fouten. Hetgeen dan wel moet leiden naar een moeilijk verteerbare nederlaag.

Zoals gezegd, het eerste kwart van de wedstrijd hielden de twee ploegen elkaar aardig in evenwicht. Maar gaandeweg kreeg de Spartaan’20-verdediging het steeds zwaarder en konden de aanvallers steeds minder gevaar stichten. In het eerste kwartier vielen er aan beide zijden wat “oei”-momenten te noteren. Zo verscheen VELO-spits Jeffrey Beukenholdt tot twee keer toe vrij voor de voortreffelijk keepende Alihan Ulusoy, maar beide keren faalde de aanvaller. Aan de andere kant leverde een aantal hoekschoppen voor het doel van VELO en een kopbal van Juthlen Castillo wat schrikmomenten op. VELO maakte weinig tot geen fouten en schroomde niet de bal zo nodig richting Den Haag te trappen.

Spartaan’20 trachtte rustig op te bouwen, maar deed dat veel te traag en al helemaal niet zo zorgvuldig. Dat waar de Spartaan’20-supporters al bang voor waren, bleef niet uit. Na balverlies op het middenveld was het Djamario Rigters die in de 36e minuut een prima steekpass tot doelpunt promoveerde. En toen in de 41e minuut de uitblinkende Cem Sahin middels een “Robben-trap” buiten bereik van Alihan Ulusoy de bal in de bovenhoek krulde, smaakte de thee in de Spartaan’20-kleedkamer nog minder, ruststand 2-0.

Na de rust toog Spartaan’20 opnieuw onverdroten ten aanval. Het zocht ook meer de rand van het toelaatbare op, hetgeen de uitstekende scheidsrechter Westenbroek noopte zijn tot dan toe zuinig op zak gehouden kaarten tevoorschijn te toveren. Een traktatie die overigens beide teams ten deel viel. De kansen bleven zich met name voor VELO opstapelen, maar door de nodige missers bleef het lang 2-0. Trainer Gokan Akgoz bracht twee verse krachten, met aanvaller Soufian Charraoui en middenvelder Josh Gross Santana werden de bakens enigszins verzet. Met name de fysiek sterke Santana zorgde voor enige reuring. Maar met nog 20 minuten te gaan viel de definitieve beslissing: na wederom een foutieve Spartaanse pass mocht Jeffrey Beukenholdt namens VELO af op doelman Alihan Ulusoy en faalde deze keer niet. Dat deed ook Cem Sahin niet toen die even later weer een foute pass onderschepte. 4-0!

De geplaagde Gokan Akgoz bracht Korhan Darici in voor de ongelukkig spelende Samet Ulusoy en Spartaan’20 hervond zich nog enigszins. Want het vasthouden van de snelle Juthlen Castillo leverde een strafschop op die door Soufian Charraoui onberispelijk werd ingeschoten en toen vervolgens Yasin Soyturk een prima voorzet van Hans Kapata in het doel werkte en de stand met 4-2 wat minder pijnlijk maakte, leek het weer even ergens op. Maar net toen Spartaan’20 wilde gaan denken aan een slotoffensief, was het aan de andere kant Djamairo Rigters die in twee pogingen de 5-2 eindstand op het scorebord bracht.

Volgende week ontvangt Spartaan’20 het eveneens gepromoveerde Den Hoorn op de Oldegaarde. Nu maar hopen dat trainer Gokan Akgoz de neuzen voor volgende week weer dezelfde kant op kan laten wijzen en bovendien kans ziet de krachten te bundelen, want drie nederlagen op een rij is echt meer dan genoeg.