Of het gemakzucht moet worden genoemd of dat er sprake was van een gebrek aan juiste vorm, feit is in ieder geval dat sprake was van een matige wedstrijd waarin de punten uiteindelijk terecht werden meegenomen door het bezoekende SCO’63.

En de wedstrijd begon eigenlijk nog heel voorspoedig: al binnen tien minuten een 1-0 voorsprong dankzij een gave trap van Perry Akkerman in de bovenhoek. Maar daarna had SCO’63 het betere van het spel en lieten de Spartanen de wedstrijd feitelijk uit handen glippen. De gelijkmaker hing nog voor de rust in de lucht en viel dan ook. Een vrije schop werd feilloos achter doelman Marcel van Meenen gekopt.

Ook direct na rust was het overwicht voor SCO en dat leidde al snel tot de 1-2. Eerst belandde de bal nog op de lat, maar in de rebound was het wel raak. Spartaan’20 besefte dat er meer nodig was voor een goed resultaat, Arjen Vaandrager kwam er als pinchhitter bij in de spits en de druk werd eindelijk opgevoerd op het Spijkenisser doel. SCO liet Spartaan komen maar gaf niet echt grote kansen weg. Vanwege het gebrek aan zorgvuldigheid in de Spartaanse combinaties zat de gelijkmaker er eigenlijk ook niet echt in en zodoende leed Spartaan’20 een dure nederlaag. Achtervolger sv Charlois won namelijk wel en staat nu weer met een punt voorsprong op de eerste plaats.