NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Er viel wat goed te maken door onze mannen, zowel vanwege de flater vorige week alsook om het feit dat we in het begin van de competitie tegen SVOD’22 nogal kansloos onderuit gingen. En dat goedmaken lukte vandaag, zij het dat het beslist niet gemakkelijk ging. En oogstrelend was het ook allemaal niet, maar de zege was uiteindelijk wel verdiend.

De beginfase van de wedstrijd is voor de bezoekers, met meer balbezit en ook de eerste grote kans in de 3e minuut. Spartaan-keeper David Hartog redt bekwaam. Even later aan de andere kant een goede voorzet van Mohamed el Yakoubi, waaruit Dominique Lopes iets te gehaast naast schiet. Vervolgens een eerste helft die zich voor een groot deel op het middenveld afspeelt en waarin beide ploegen nauwelijks tot grote kansen komen. Wel wordt het in de 34e minuut toch redelijk plotseling 1-0 voor Spartaan’20: een kort genomen corner brengt de bal bij Chantley Job, die ‘m voorzet tot precies op het hoofd van de inlopende Sany Ayeva.

Na de pauze gebeurt er veel meer en komt de thuisploeg ook veel energieker voor de dag. In de 54e minuut lopen twee Spartanen elkaar nog in de weg bij een grote kans en even later wordt een treffer terecht afgekeurd wegens buitenspel, maar in de 57e minuut valt wel de 2-0. Mo el Yakoubi rondt een over vier schijven lopende aanval af met een schuiver in de korte hoek. Weer vijf minuten later is Mo aan de andere kant ook belangrijk, wanneer hij een inzet van de Spartaan doellijn haalt en daarmee de aansluitingstreffer voorkomt.

SVOD’22 geeft zeker niet op en zet een tandje bij. In de 75e minuut is de aansluiting een feit. Aanvoerder Collin van den Berg laat zijn ploeggenoten-voor-het-volgend-seizoen vast zien dat hij heel waardevol kan zijn: een vrije trap van ca 20 meter jaagt hij strak in de bovenhoek, 2-1. Kennelijk inspireert dit de Spartanen weer extra, want direct volgen enkele grote kansen. Junior Ashu schiet eerst nog vrij voor SVOD-doelman Bart van Wuyckhuyse tegen hem op, maar in de 81e minuut is het toch 3-1 als de doelman de bal niet onder controle krijgt en Mo el Yakoubi de rebound attent binnen schiet.

Nogmaals zet SVOD’22 aan en krijgt Bas van der Wel een dot van een kans om opnieuw voor aansluiting te zorgen, maar hij schiet voorlangs. Daarna lijkt de pijp wel leeg bij de Zeeuwen en zijn Jaser Cavdar, de ingevallen routinier Marwin Richard en Aroen Orie zelfs nog dichtbij een vierde treffer. Na ruim 8 minuten extra tijd fluit de goed leidende Remko Lochtenberg voor de laatste keer en is de constatering dat Spartaan’20 bovenin kan blijven meedoen.

Pupil van de week Luciano Meriana vierde het feestje mee en kreeg na afloop de bal met handtekeningen uitgereikt door aanvoerder Ilias Chouaibi.

Volgende week de ongetwijfeld pittige uitwedstrijd in Bergschenhoek bij het een punt achter ons staande BVCB.