NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Een verre reis via de fraaie Deltawerken-route bracht ons naar de kop van het Zeeuwse eiland Walcheren, alwaar in het dorp Oostkapelle (gemeente Veere) werd aangetreden tegen de plaatselijke fusieclub SVOD’22. Hoewel de tegenstander nog puntloos was na drie wedstrijden, kon natuurlijk van onderschatting geen sprake zijn, iets waar trainer Omar Khan ook in de voorafgaande week nadrukkelijk op had gewezen.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten, waarbij met name in de tweede helft het tot de laatste minuut spannend was of er een, en zo ja welke, ploeg aan het langste eind zou trekken. Dat werd uiteindelijk de thuisploeg, die de Spartanen met een 2-1 nederlaag terug de bus in stuurde. Het gehele wedstrijdbeeld overziende, moesten we eerlijk erkennen dat de Zeeuwen er ook de meeste aanspraak op maakten.

Zoals gezegd: twee gezichten. Spartaan’20 speelde een slechte eerste helft. Na twee goede aanvallen en dito voorzetten in de eerste tien minuten was het wel zo’n beetje klaar en liet het zich daarna overrompelen door een in de duels veel scherper SVOD, dat zich met twee snelle spitsen een hele reeks kansen schiep. Gelukkig voor de Spartanen was doelman Migael Essajas in geweldige vorm en redde hij diverse keren op fabuleuze wijze.

Toch viel de voor SVOD verdiende 1-0 na dik een half uur spelen. Migael Essajas lag ook nu eerst nog in de weg, maar Sjoerd Verhulst kon in tweede instantie binnen schieten. Net toen iedere Spartaan aan de rust dacht om eindelijk orde op zaken te kunnen stellen in de Spartaan-ploeg en dat het nog mĂĄĂĄr 1-0 was, viel zowaar zelfs nog de gelijkmaker. Luis Baldeh Baldeh leverde een goede voorzet vanaf de rechterkant, die door Eren Yildizturan kon worden binnengelopen: 1-1.

Na de pauze ineens een ander wedstrijdbeeld. Spartaan’20 pakte vanaf de aftrap het initiatief en kreeg binnen tien minuten drie geweldige kansen. Eerst was het Aroen Orie die op de uitgelopen doelman Niels Dekker stuitte, daarna een fraai schot van Mohamed el Yakoubi dat net voorlangs ging en vervolgens Luis Baldeh Baldeh die een voorzet van dichtbij voor het inkoppen had maar onder de bal door ging. Aan de andere kant vervolgens een geweldige kopkans voor Bas van der Wel, die tot opluchting van de Spartanen naast mikte.

Richting het einde van de wedstrijd bleef Spartaan’20 de licht bovenliggende partij met de meeste dreiging, zonder dat het nog tot echt grote kansen kwam. Twee potentiĂ«le penalty-momenten waren er ook nog. Eerst werd een SVOD-er ten val gebracht en even later was er aan de andere kant een hands-geval. Beide situaties werden door de overigens uitstekend leidende arbiter Peetoom niet bestraft. SVOD bleef loeren op snelle counters. In de 90e minuut werd volledig mistasten aan Spartaanse kant rechts achterin fataal: SVOD-er Sjoerd Verhulst faalde niet en schoof de bal beheerst langs Migael Essajas. In de extra tijd trok laatstgenoemde zelfs nog mee naar voren om bij twee hoekschoppen te helpen de gelijkmaker te forceren, maar hij kon zijn prima optreden niet bekronen met een beslissende inzet.

Spartaan’20 moet zich herpakken, volgende week in de tweede bekerronde met een uitwedstrijd tegen het Westlandse Quintus. De competitie gaat verder op 29 oktober, dan thuis tegen koploper BVCB.