Terwijl velen nog van vakantie genieten in de voetballoze periode, komt het nieuwe voetbaljaar toch al weer met rasse schreden dichterbij. In het eerste weekend van augustus starten de hoofdselecties met een trainingsdag en snel daarna zal ook de eerste wedstrijdbal weer rollen. Iedere speler zal zich opnieuw willen maar ook moeten waarmaken voor een plek in de hoogste teams.

Ter inspiratie en motivatie voor de nieuwkomers Ă©n de gevestigde namen en ook omdat het mooi is om nog eenmaal stil te staan bij de geweldige prestatie van de selectie Zondag-1 in het afgelopen seizoen hierbij een aantal statistische feiten en leuke weetjes over seizoen 2016/2017.

Dat een trainer in een lang seizoen van liefst 28 wedstrijden veel spelers nodig heeft, blijkt: 31 spelers kregen wedstrijdminuten, van eenmaal invaller tot alle wedstrijden volledig en alles er tussenin. De enige die alle 28 wedstrijden speelde: de bij aanvang van het seizoen pas 17-jarige doelman Giovanni de Man.

Maar er is natuurlijk altijd een vaste kern die ook veel in het veld staat. De top-10:

  1. Giovanni de Man 28
  2. Delano Ignatia 27
  3. Swendly Albertus 27
  4. Osman Tozlu 25
  5. Mustafa Dogan 25
  6. Wembley Paulino R 24
  7. Soufian Charraoui 24
  8. Oualid Doughli 24
  9. Enes Ozturk 23
  10. Moussa Jigar 21

De oudste speler in het veld was Redwane el Aiboudi, 35. De JO19 talenten Batuhan Saglam en Shelton Wijngaarde waren met hun 17 jaar de jongsten die de kans kregen zich te laten zien, naast de al genoemde Giovanni de Man. Dat we over veel jong talent beschikken, bleek wekelijks wel uit de gemiddelde leeftijd van de basisopstelling, die nooit boven de 24 jaar lag. In de uitwedstrijd tegen GDA was het gemiddelde 20,5 jaar.

De 23-jarige Luigino Paesch heeft de langste geschiedenis in het huidige eerste elftal: hij debuteerde in het seizoen 2011/2012 en heeft er nu 65 ‘caps’ op zitten. Toch is hij niet de huidige koploper in de selectie, want dat is op dit moment Uegene Ignacia met 77 wedstrijden.

Als het niet loopt in een wedstrijd of als een speler gewoon leeg is, grijpt de trainer in: in op een wedstrijd na alle wedstrijden werd 3x gewisseld.

De zondag-selectie voor het nieuwe seizoen 2017/2018 kent een paar vertrekkers die we uiteraard veel succes wensen bij hun nieuwe club. Een heel groot gedeelte van de selectie draagt ook komend seizoen het Spartaan-shirt, aangevuld met aanstormend talent vanuit de JO19 en een aantal nieuwe gezichten. Welkom uiteraard aan de nieuwelingen. Iedereen veel succes gewenst in het weer lange seizoen dat aanbreekt, de laatste competitieronde is op 27 mei 2018 en er zijn ongetwijfeld weer veel spelers nodig om tot een nieuw succes te komen!