NieuwsNieuws 2020/2021

Zaterdag 29 augustus 2020

Dit is de eerste vooruitblik op het komende weekend sinds begin maart. Gelukkig, we gaan – in aangepaste vorm – weer beginnen. De aangepaste vorm geldt voor iedereen. Het aanmelden van tegenstanders en scheidsrechters bij het wedstrijdsecretariaat blijft bestaan, maar de ontvangst gaat anders.

Natuurlijk heten wij onze gasten een hartelijk Spartaans welkom, maar de warme handdruk moet achterwege blijven en we houden voldoende afstand van elkaar.

Er is al genoeg regelgeving omtrent het virus, daar gaan wij geen eigen voorwaarden aan toevoegen. We hopen wel dat alle aanwezigen zich bewust zijn van de risico’s en hun gedrag afstemmen op preventie.

Het voetbal zelf

Omdat er deze zaterdag alleen bekerduels staan gepland, zullen de grote veranderingen in de competitie-indelingen u nog niet eens opvallen. In de komende weken gaan we het daar toch regelmatig over hebben. Voor zaterdag hebben we het over een tiental bekerduels in de eerste ronde, waarvan de meeste in een poule van 4 worden beslecht. Alleen beide hieronder genoemde duels worden als Voorronde in een knock-out-fase gespeeld.

Blikvanger(s) van de dag

JO15-1 gaat met Buitenveldert uitmaken wie er doorgaat. De Amsterdamse club kende de afgelopen jaren een gestage groei, zowel in het ledental als in de behaalde successen. Het bleef niet onopgemerkt bij de scouts van de bvo’s. Kortom, onze teams zijn goed vergelijkbaar. Aan de bak, Spartaan!

JO17-1 krijgt in Zeeburgia een bekende tegenstander, want onze teams ontmoeten elkaar al jaren op hoog niveau. Wij verwachten dat ook deze aflevering een geweldige partij bekervoetbal gaat worden. Beteugelt u wel uw enthousiasme tot “Corona beheersbare” proporties?

Het volledige programma van 29 augustus staat elders op de website
11.30 JO15-1 – Buitenveldert JO15-1 (Voorronde KNVB-beker)
13.30 JO17-1 – Zeeburgia JO17-1 (Voorronde KNVB-beker)

De wens van Spartaan’20: Moge alleen mooie spelmomenten viraal gaan!

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.

Zondag 30 augustus wordt ook een drukke dag! Er is zowel in de ochtend (vanaf 9.00u) als in de middag een toernooi voor de jongsten. Diverse eigen JO11, JO9 en JO8 teams doen hieraan mee. Wilt u het precies weten, kom dan gewoon kijken en geniet van het meest pure jeugdvoetbal.