rvc33-sp20

Waar de Spartaan’20-spelers voor aanvang van de wedstrijd elkaar nog extra oppepten met een stevige strijdkreet, kwam er feitelijk vanaf het eerste fluitsignaal helemaal niets terecht van alle goede bedoelingen. Terwijl RVC’33, een sympathieke vereniging trouwens waar de Spartanen nog nooit tegen speelden, werkelijk voor elke meter streed, liet Spartaan’20 zich volledig aftroeven op alle fronten. De opbouw van achteruit was veel te traag, de dekking in de defensie niet goed en met name het onthutsend zwakke middenveld kwam in elk duel tekort. De enige die een dikke voldoende haalde, was doelman Yusuf Can. Al na zes minuten had het 1-0 kunnen zijn, maar redde Can nog. Een van de weinige gevaarlijke Spartaan-acties was even later, maar op de kopbal van Mustafa Dogan redde ook de RVC-goalie prima. Na twintig minuten was het raak voor de Reeuwijkers. Frank Stolwijk schatte een voorzet op waarde en kopte al vallend fraai binnen. Nauwelijks drie minuten later was het 2-0 en hieraan ging wel heel suf Spartaans gestuntel vooraf: een ingooi werd zomaar ingeleverd bij de tegenstander en het was opnieuw Frank Stolwijk die wel raad wist met de aangeboden kans. Met meer geluk dan wijsheid bleven de Spartanen tot de rust een beetje overeind, want RVC verprutste nog enkele honderdprocent mogelijkheden en zag bovendien een treffer wegens buitenspel geannuleerd door de prima leidende arbiter Hollemans.

Na de thee was er even de hoop op een Spartaanse ommekeer en zocht men zowaar met wat meer overleg de aanval, met de lastige schuin over het veld staande harde wind in de rug. Echt gevaar wist men echter niet te stichten en na een uur wedstrijd besliste de thuisclub de pot. Opnieuw was het de zoon van trainer Stolwijk die het net vond door uit een corner ongehinderd in te koppen, 3-0.

Toen Simri Bendt met nog twintig minuten op de klok snoeihard de 3-1 binnen schoot, leken de bezoekers er nog in te geloven. Er kwam zowaar wat extra beleving in het spel. Maar veel verder dan de rand van het zestienmetergebied liet RVC het niet komen en de schoten op het Reeuwijkse doel waren op de vingers van een hand te tellen. In de snelle tegenstoten kreeg men intussen nog enkele goede kansen om de score verder op te voeren maar dat leed bleef het dolende team van trainer Emanuel Monteiro bespaard.

Volgende week in de laatste partij voor de winterpauze gaat Spartaan’20 naar XerxesDZB en zal het echt ander spel moeten laten zien om niet in het rechter rijtje te belanden.