Spartaan’20 na een enerverend duel tegen Excelsior’20 periodekampioen

Excelsior’20 heeft Spartaan’20 niet kunnen stoppen. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd waarbij van enig krachtverschil nauwelijks sprake was, heeft Spartaan’20 de punten in eigen huis gehouden maar wat heeft dat weinig gescheeld. Spartaan’20 combineerde weliswaar wat beter, maar de energie die Excelsior’20 tentoonspreidde compenseerde  dat volledig. Toen in de 9e minuut Ersin Akdag uit een vrije schop de bal perfect op het hoofd van Soufian Charraoui bracht en deze de bal snoeihard over de keeper in het doel joeg, was dat het teken voor Excelsior’20 om met nog meer enthousiasme Spartaan’20 het vuur na aan de schenen te leggen. In de 30e minuut kreeg Leon Roozen de kans de gelijkmaker te produceren maar hij miste jammerlijk. Aan de andere kant was het Swendly Albertus die een voorzet van Soufian Charraoui, door te zacht en slecht gericht inschieten, niet tot doelpunt wist te promoveren. Kort voor rust waren er nog twee vermeldenswaardige momenten. Eerst schoot Dave Roozen namens Excelsior’20 de bal in kansrijke positie in de handen van Giovanni de Man en in de 43e minuut was het Ersin Akdag die van afstand namens Spartaan’20 de bal loeihard tegen de lat knalde.

De wedstrijd werd na rust zo mogelijk nog leuker. Twee ploegen die gedurende 45 minuten voor de overwinning bleven gaan. Dat leidde dan ook tot talrijke grote en minder grote kansen. Omdat Excelsior’20 steeds meer risico’s moest nemen, kreeg Spartaan’20 steeds meer kansen. Met deze kansen ging het echter niet goed genoeg om en bovendien was het Excelsior’20 doelman Aykut Nargun die uitstekend werk verrichtte. In de 51e minuut was hij een schot van Dylan Vijent in twee stappen de baas en twee minuten later mistte Swendly Albertus na een prima passje van Moussa Jigar een grote kans. In de 56 minuut brak dezelfde Swendly na een pass van Ersin Akdag wederom door. Keeper Aykut Nargun wierp zich voor de bal, miste deze en tikte daarna  Swendly tegen de benen. Dat vervolgens de scheidsrechter hiervoor een strafschop toekende, daar had iedereen vrede mee. Maar dat hij ook de keeper een rode kaart voorhield was voor Spartaan’20 verrassend en voor Excelsior’20 zeer teleurstellend. Ook de neutrale toeschouwer (die was er ook) vreesde dat het met de leuke wedstrijd gedaan was. Nadat Ersin Akdag de strafschop uitstekend benut had en er nog zeker 30 minuten gespeeld moest worden, rechtte Excelsior’20 de rug en dwong diep respect af voor zijn inzet en spelopvatting. Ondanks de numerieke minderheid en de bereidheid met 3 of zelfs 2 verdedigers en 8 aanvallers ten strijde te trekken. Dat leidde in de 75e minuut tot een geweldige kans voor Cas Smulders die in eerste instantie zag dat de bal door uitstekend keeperswerk van Giovanni de Man werd gekeerd en de bal vervolgens door een verdediger van de lijn zag worden gehaald. In de  81e minuut was het toch raak. Door een enorme dekkingsfout wist Rens van Troost doelman De Man te passeren, 2-1. Natuurlijk kreeg Spartaan’20 door het gedurfd optreden van Excelsior’20 veel, erg veel kansen maar het duurde tot de laatste seconde van de blessuretijd toen Michael Margaretha op aangeven van Soufian Charraoui de 3-1 scoorde. De nog jonge scheidsrechter J. Verduijn, die een zeer sterke wedstrijd floot, floot meteen ook voor het einde. Excelsior’20 met 0 punten en veel respect terug naar Schiedam en Spartaan’20 3 punten rijker en definitief een periode kampioenschap op zak.