In een met veel passie gespeelde wedstrijd delfde Spartaan’20 ook in zijn tweede wedstrijd in de eerste klasse het onderspit. Enerzijds een gedreven Spartaan’20 en anderzijds een stabieler Unitas maakten er voor het publiek een boeiende wedstrijd van.

In de eerste helft was Spartaan’20 veelvuldig aan de bal, maar het aantal echte kansen wat daaruit werd gecreĂ«erd was minimaal. Uit de weinige mogelijkheden wisten zowel Danny Browne als Soufian Charraoui de uitstekende doelman Ruud Verberk niet te verschalken. Ook een poging van Riccardo Wijsbroek eindigde achter het doel. Toen Spartaan’20 na een half uur was uitgeraasd, lieten de Unitas-aanvallers van zich spreken. Nog voor rust kopieerden zij de pogingen van de Spartaan’20-aanvallers en misten Yoesef Pyla en Daniel Alexander Walu doelrijpe kansen, overigens mede dankzij prima optreden van Spartaan’20-goalie Aliha Ulusoy.

In de tweede helft werd met zo mogelijk nog meer inzet gestreden, hetgeen helaas ook nogal wat overtredingen van beide kanten betekende. Kon scheidsrechter Schipper de eerste helft nog zonder gele kaarten af, in de tweede helft lukte hem dat niet meer. Aanvankelijk leek de tweede helft een kopie te worden van de eerste helft, maar steeds meer bleek de stabiliteit van Unitas het te winnen van de passie en inzet van Spartaan’20. In de 57e minuut was het Stefan van Hulst die op de rand van buitenspel de Spartaanse verdediging zijn hielen liet zien en Armand Selmani in staat stelde de 0-1 op het scorebord te brengen. Met het tegelijk inzetten van een drietal verse krachten trachtte Spartaan’20 deze tegenslag te verwerken, maar ondanks alle goede wil kreeg juist Unitas meer ruimte en kansen. Desondanks vielen er geen doelpunten meer. Wel nog heel wat gele kaarten waarvan Spartaan’20 er vijf voor zijn rekening nam en Unitas vier. Beide teams haalden het eindsignaal niet met elf spelers, omdat twee te enthousiaste spelers tegen een tweede gele kaart aanliepen. Volgende week neemt Spartaan’20 het op tegen Velo in Wateringen, maar eerst op dinsdag 3 oktober om 20.15 uur op eigen veld nog wat oefenen tegen Heerjansdam.