Twee ploegen die in goede vorm steken, een talentvolle scheidsrechter, een behoorlijk aantal toeschouwers en een prima weertje waren de ingrediënten die borg zouden moeten staan voor een leuke voetbalmiddag. En dat werd het dan ook. Met aan de ene kant een balvaardiger Spartaan’20 en aan de andere kant een sv Charlois dat geconcentreerd Spartaan’20 van het scoren probeerde af te houden.

In de eerste helft bleek al snel dat de Charloise verdedigers hun handen vol zouden krijgen aan de goed en snel combinerende Spartaan-aanvallers. Maar ook sv Charlois wist gevaar te stichten, zodat Spartaan’20 alert moest blijven. Het was zelfs in de 3e minuut sv Charlois dat in de persoon van Jeffery Rosaria de eerste kans kreeg maar ook verprutste. Daarna was het toch wel Spartaan’20 dat het heft in handen nam. In de 20e minuut werden twee pogingen van Spartaan’20 nog teniet gedaan, maar hier gold drie keer is scheepsrecht want de derde poging was wel raak. Vanuit een moeilijke hoek wist Moussa Jigar keeper Patrick Fortes te verschalken. Vijf minuten daarvoor was Niels Flater bij sv Charlois reeds vervangen door Mohammed el Bouarfaoui en drie minuten na de goal paste Henk Apperloo al zijn tweede wissel toe. Ferrat Ekici maakte plaats voor Azzeddine Azzaoui, die een belangrijke rol zou gaan spelen in het verdere verloop van de wedstrijd.

In de 33e minuut kon na een dekkingsfout Mustafa Dogan de 2-0 laten aantekenen, door de keeper met een fraai lobje te verschalken. Spartaan’20 ging daarna onzorgvuldig met de kansen om en verzuimde om de score uit te bouwen. In de blessuretijd van de eerste helft schoot Azzeddine Azzaoui volkomen onverwacht vanaf ongeveer dertig meter op het doel. Spartaan-goalie Giovanni de Man was evenzo verrast. Hij wist weliswaar nog wel twee handen achter de bal te krijgen, maar kon toch niet voorkomen dat de bal de doellijn passeerde. Een domper voor Spartaan’20 en een opsteker voor sv Charlois zo kort voor rust.

Na rust pakte Spartaan’20 de draad weer op. Helaas bleek het afmaken nog steeds lastig. De doorgaans zo trefzekere Mustafa Dogan miste enkele goede kansen.  sv Charlois bracht al in de 56e minuut zijn derde wissel in. Invaller Mohammed el Bouarfaoui kon weer terug naar de dugout en zijn plaats werd ingenomen door Fouad el Ouazizi. In de 59e minuut was de vaak ongrijpbare Gilson Carvalho Dias de Charloise verdedigers te snel af en bracht hij de 3-1 op het scorebord.

Met nog twintig minuten te gaan raakte Ricardo Kakiailatu dusdanig geblesseerd dat hij niet verder meer kon, waardoor de bezoekers met tien man verder moesten. Gezien het overwicht dat Spartaan’20 veelal had, leek er voor sv Charlois een moeilijk slotfase aangebroken. Maar het tegendeel bleek. Omdat Spartaan’20 bleef verzuimen de kansen te benutten én omdat sv Charlois zich absoluut niet gewonnen wenste te geven, bleef het spannend.  Toen in de 86e minuut wederom Azzeddine Azzaoui  vanaf twintig meter door een woud van benen de 3-2 in kogelde, hield elke Spartaan-aanhanger zijn hart vast. Het zicht van keeper Giovanni de Man was deze keer ontnomen waardoor hij de bal geheel niet zag aankomen. sv Charlois gooide vervolgens alles op de aanval, waardoor Spartaan’20 de mooiste kansen kreeg, zonder resultaat. sv Charlois wist echter ook het net niet meer te vinden, waardoor de Spartanen met de schrik vrij kwamen en, daar was vriend en vijand het wel mee eens, verdiend hadden gewonnen. Ook ieder vond dat de jonge scheidsrechter Persoon deze echte derby uitstekend leidde en tot een goed einde had gebracht.