Wat er met de brigade van trainer Gokan Akgoz na een kwart wedstrijd aan de hand was, zal wel altijd een raadsel blijven. De wedstrijd tegen het Goudse Olympia was nog geen tien minuten oud toen Michel Margaretha uit een van de drie opgelegde kansen de 0-1 op het niet werkende scorebord plaatste. Er leek geen vuiltje aan de lucht, Spartaan’20 zette Olympia voortdurend vast en niets wees nog op een moeizame wedstrijd voor Spartaan’20 in het verdere verloop.

Maar vanaf halverwege de eerste helft ging het ineens goed mis. Er sloop een onverklaarbare onzekerheid in de ploeg. Dat uitte zich onder andere in veel halve en hele mistrappen en misverstanden. Olympia rook zijn kansen en dat leidde in de 30e minuut tot de fraai ingekopte 1-1 van Glenn Heuvelman. Olympia voelde de Spartaanse onmacht feilloos aan en zette het offensief met een nog groter enthousiasme voort. Een toegekende vrije trap op 18 meter van de Spartaanse goalie Alihan Ulusoy verdween snoeihard achter de keeper: 2-1.

Na rust was er ogenschijnlijk weer wat meer evenwicht in de strijd, met Oualid Doughli aan Spartaan-kant in plaats voor de geblesseerde Osman Tozlu. Spartaan’20 was een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar het zat soms niet mee en bovendien was er de uitstekende keeper Robbert Dols van Olympia. Het offensief van Spartaan’20 werd beantwoord met een perfecte counter van Olympia: Laurens Boogaard schoof uit een snelle tegenstoot de 3-1 binnen. Spartaan’20 gaf het ook na deze tegenvaller niet op, maar wat men ook probeerde, niets lukte. De vers ingebrachte krachten Moussa Jigar en Luigino Paesch ten spijt, vandaag was Spartaan’20 er gewoon even niet.

Het debuut na lange tijd in de 1e klasse is Spartaan’20 dus even niet zo goed bevallen. Volgende week revanche dan maar. Unitas, dat vandaag wel wist te winnen van Nieuwerkerk met 2-1, komt dan op bezoek. Aanvang van die wedstrijd is om 14.30uur.