WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 overwint TOGB

Het op de derde plaats staande Spartaan’20 heeft, met het nodige kunst en vliegwerk, de punten in eigen huis gehouden. De achterstand op TOGB bedroeg bij aanvang van de wedstrijd 5 punten. Verlies tegen TOGB zou de Spartanen op een onoverbrugbare achterstand zetten van 8 punten.

1 minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van Nol van de Haterd.

Er stonden twee ploegen in het veld die aan elkaar gewaagd waren. TOGB is in staat om in hoog tempo aan te vallen, tegenover Spartaan’20 dat eveneens kan beschikken over spelers die de nodige snelheid in huis hebben, maar ook een tweetal spitsen heeft die fysiek niet of lastig van de bal te krijgen zijn.

De wedstrijd was nauwelijks 3 minuten oud toen TOGB na een knappe voorzet de bal tegen de lat liet belanden. Hoewel het balbezit in de eerste helft in evenwicht was, waren de kansen dat niet. Bij Spartaan’20 waren er te veel ‘net niet’ momenten. Voorzetten van Raygivano Dompig konden door Rowendy Schoop en Shayron Curiel net niet voldoende goed geraakt worden om TOGB doelman Jesper Stijnman te verontrusten. Aan de andere kant was Martin la Cruz in de 24 minuut dichtbij de openingstreffer toen hij de bal in de draai net naast schoot.

In de 28e minuut werd een aanvaller van TOGB ongelukkig door Shelton Wijngaarden ten val gebracht. Hoewel van enige opzet geen sprake was beoordeelde scheidsrechter Max Broekhuijzen dit als strafschopwaardig. Deze werd door Glenn den Uyl vakkundig verzilverd, 0-1. Het pleit voor Spartaan’20 dat het zich niet van de wijs liet brengen en onverminderd bleef strijden voor een beter resultaat.

Na rust duurde het maar drie minuten voordat de bal wederom op dezelfde stip gelegd mocht worden. Deze keer was het Jordan Weegman, de verdediger van TOGB die de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg en hoewel ook hier van opzet geen sprake was gaf scheidsrechter Broekhuijzen weer een strafschop. De verwoestende knal van Rowendey Schoop, net onder de lat, heeft keeper Stijnman misschien wel gehoord maar zeker niet gezien, 1-1.

De inzet van Spartaan’20 werd dus snel beloond. TOGB begon wat slijtage te vertonen en maakte wat meer foutjes en Spartaan’20 kwam mede daardoor wat gevaarlijker en vaker dichtbij. In de 66 minuut lag de bal bijna weer achter doelman Stijnman nadat een verdediger de bal compleet verkeerd raakte en deze naast de voor Spartaan’20 verkeerde kant van de paal over de achterlijn ging. Spartaan’20 kreeg steeds meer de overhand, waarmee niet gezegd is dat TOGB geen kansen kreeg.

Halverwege de tweede helft liet invaller Batuhan Saglam een voorzet los die bij de tweede paal belande en daar was Shayron Curiel om de bal in twee bedrijven achter Stijnman te werken, 2-1.

Nu was het de beurt aan TOGB om dit even te verwerken. Spartaan’20 wisselde verdedigend waardoor TOGB het nog lastiger kreeg.

Toch was TOGB nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. Eerst was het een vrije trap van Glenn den Uyl die de lat beroerde maar waar keeper Delano Kortstam ook dichtbij zat. Echt geluk had Spartaan’20 toen in de 88e minuut Martin la Cruz door de verdediging glipte en Kortstam kansloos liet. Het geluk aan Spartaan’20 zijde was dat de bal via de paal het veld weer in kwam en alsnog kon worden weggewerkt.

De voor tegenstanders nare gewoonte van TOGB om steeds in de laatste minuut, of in blessuretijd te scoren en zo mogelijk alsnog de meubels te redden werkte vandaag dus niet.

Rest gezegd te worden dat de jonge scheidsrechter Max Broekhuizen en zijn assistenten deze, uiteraard op het scherp van de snede uitgevochten wedstrijd, prima en met veel rust leidden.

Spartaan’20 is nu TOGB op de ranglijst genaderd tot op 2 punten. Volgende week trekt Spartaan’20 naar Vlissingen om daar het eveneens sterke vv Vlissingen te bestrijden.