WedstrijdverslagenZondag 1

Machteloos Spartaan’20 verliest van stug DOSKO

Zo troosteloos het weer was zo machteloos speelde Spartaan. Je kunt in een wedstrijd 80% van de tijd de bal in bezit hebben, maar als je vrijwel niet in staat bent kansen te creëren (en die paar kansen die je krijgt om wat voor reden dan ook niet benut) kan je toch met een forse kater van het veld gaan. DOSKO is een stug verdedigend team.

Spartaan verloor op het middenveld in de 38e minuut de bal. De middenvelders deden te weinig om de fout te corrigeren en een voorzet werd al dan niet in buitenspel positie verwerkt, waardoor Lofti Salhi keeper Delano Kortstam van dichtbij kon passeren.

Vervolgens trok DOSKO zich terug en bouwde een muur die Spartaan niet kon slechten. Natuurlijk waren er zowel voor als na rust voor het doel van DOSKO nog wel wat hachelijke momenten maar met enig kunst en vliegwerk hield Alper Ozturk, de doelman van DOSKO, zijn doel schoon. Of anders werd hij geholpen door een van zijn verdedigers die de bal van de doellijn wegwerkte.

Spartaan was niet bij machte om in de stromende regen de DOSKO-verdediging te ontregelen. Daar waar het DOSKO wat te moeilijk werd schroomden ze niet om wat gele kaarten te pakken en ook het aantal onderbrekingen voor blessure gevalletjes aan de kant van DOSKO nam irritant toe, maar 0-1 bleef het.

Voor Spartaan een teleurstellende wedstrijd en voor DOSKO een onverwachte overwinning.