Zaterdag 23 september ’17 stond de eerste competitiewedstijd van het seizoen tegen de jongens van RVVH JO11-5 op het programma.

8:30 de scheidsrechter blies op zijn fluitje en de Jongens van RVVH JO11-5 namen de aftrap. De spelers van RVVH JO11-5 begonnen goed aan de wedstrijd en hadden in de beginfase het betere van het spel. Onze spelers waren in deze fase onrustig aan de bal en de duels werden niet gewonnen.

De eerste kans was dan ook voor de bezoekers die in de 1e minuut een hoekschop mochten nemen. De bal werd voorgegeven en kwam bij een RVVH speler die de bal op goal schoot. Gelukkig stond Dominique op de juiste plek bij de eerste paal om de bal weg te werken.

Dat wordt nog een pittig potje dachten wij langs de lijn, maar niets bleek minder waar. Onze jongens begonnen beter te voetballen en begonnen elkaar beter te vinden. In de 6e minuut schiet Ties de bal naar Rino die het eerste schot op doel voor zijn rekening neemt, helaas gaat de bal voorlangs. Dan is het In de 8e minuut weer RVVH die van zich laat spreken als een speler van RVVH de bal op de paal van het Spartaanse doel schiet. In dezelfde minuut is Ties voor Spartaan gevaarlijk met een afstandsschot, maar helaas kwam de bal via een speler van RVVH op het dak van het doel terecht.

Spartaan blijft de aanval zoeken en in de 12e minuut is het Jay die een voorzet geeft op Krishna die op goal schiet maar jammer genoeg naast schiet. Het krachtsverschil is nu wel duidelijk, het is Spartaan dat voetbalt en RVVH dat tegenhoudt. Er is voor RVVH geen doorkomen aan omdat Ties, Dominique en Liano prima verdedigen en Soufian goed staat te keepen. In de 23ste minuut komt er weer een schot op goal. Dit keer is het de mee opgekomen Dominique die van afstand op het doel van RVVH schiet maar net mist omdat zijn schot nog word aangeraakt door een RVVH speler. In de 19e minuut is het dan eindelijk raak als Ties door Julian wordt aangespeeld en hij met een afstandsschot de 1-0 binnenschiet. Net voor de rust is het Krishna die vanuit een hoekschop de 2-0 scoort.

Rust

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld, Spartaan beter en feller dan het team van RVVH. In de 5e minuut na rust is het Tex die mooi wegdraait van zijn tegenstander en de bal op Jay speelt die vervolgens Rino vrij voor de keeper zet, helaas is het de keeper van RVVH die de 3-0 in de weg staat . In de 13e minuut van de tweede helft is het Tex die vanuit een hoekschop de 3-0 binnenschiet. Spartaan blijft aanvallen en Julian schiet kort na de 3-0 vanaf de linkerkant op de lat.

Even later is het Jay die na een goed uitgespeelde aanval de 4-0 binnenschiet. Net voor het einde van de wedstrijd is het Ties die vanaf de rechterkant een voorzet geeft op Julian die vervolgens scoort en de 5-0 eindstand op het scoreboard zet.