WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 verslaat Rood Wit Willebrord ondanks numerieke minderheid

Spartaan’20 heeft veel technische bagage en snelheid. Dat maakt Spartaan’20 een geduchte tegenstander. Als de Spartanen echter ook nog eens geconcentreerd hun taken uitvoeren is het een te vrezen tegenstander. Dat heeft Rood Wit Willebrord ondervonden.

Rood Wit dat vorige week zijn thuiswedstrijd tegen Boshuizen dik verloor ging er vanaf het fluitsignaal van scheidsrechter Pepijn Helgering fanatiek tegenaan. Omdat het fanatisme van Rood Wit gepaard ging met veel slordigheden werd Rood Wit niet, of nauwelijks, gevaarlijk. Geleidelijk aan nam Spartaan’20 bezit van het middenveld. Maar echte kansen wist ook Spartaan nog niet te creĂ«ren.

In de 24e minuut trachtte een Spartaanmiddenvelder een Rood Wit middenvelder de bal te ontnemen. Dat deed hij te enthousiast, lees te wild. Alhoewel hij de speler niet raakte was de schrik ook bij de scheidsrechter groot. Het enthousiasme werd “beloond” met een rode kaart.

Rood Wit trachtte van de verwarring bij Spartaan gebruik te maken. Maar o o o wat een onmacht straalde Rood Wit uit. Spartaan’20 ving Rood Wit rustig op en wist haar snelle voorwaartsen middels een aantal prima passes goed te bereiken. In de 40e minuut gleed de watervlugge Raygivano Dompig langs de linksback van Rood Wit en wist de voor het doel staande Rowendey Schoop te bereiken. Die omspeelde op zijn beurt eerst een verdediger en vervolgens de keeper. 1-0 voor Spartaan’20.

De scheidsrechter liet na de reguliere speeltijd nog langdurig doorspelen. In de 48e minuut was het Jörgen Gomes die een uitstekende diepte pass richting Rowendey Schoop stuurde. Als Rowendey het doel ziet krijgt hij iets vreemds over zich. Dan is hij ineens onverwacht veel sneller dan hij lijkt en weet hij de laatste man in een sprint achter zich te laten en de keeper vakkundig te passeren. 2-0

Ongetwijfeld zal Rood Wit trainer Marco Groeneveld getracht hebben om zijn spelers te inspireren en te instrueren hoe je met 11 tegen 10 man dient te spelen. Maar, ondanks de vele goede bedoelingen lukte het Rood Wit maar zelden om gevaar voor het vijandige doel te stichten. Bovendien hadden ze ook te maken met een uitstekend keepende Delano Kortstam. Delano viel vandaag bijna niet te betrappen op foutjes.

Het was dan ook Spartaan dat na rust de eerste kans kreeg. In de 49e minuut was het weer Dompig die de verdedigers doldraaide. Na een scrimmage werd de bal ternauwernood tot hoekschop verwerkt. In de 56e minuut was Spartaan’20 voor het eerst in de problemen. De bal kwam in een paar seconden tijd op de paal en werd ook van de lijn gewerkt.

De Rood Wit aanvallers faalden op cruciale momenten en gaven op gezette tijden niet thuis. Een schot in de 68e minuut verdween een metertje naast het doel van Kortstam en dat was het. Daarna was het voor Rood Wit wel over. Spartaan’20 daarentegen ging nog even door.

In de 72e minuut. Een voorzet van Swendly Albertus die door de verdediging sneed bereikte de ingevallen Hans Kapata die keeper Bryan Hellemons kansloos liet. 3-0

De Spartaan 10 hebben de Rood Wit 11 een lesje geleerd. De kers op de taart werd door Rowendey Schoop op de slagroom aangebracht. Staande, op een paar meter van de tweede paal schoot hij de bal via een fraaie omhaal langs de verbouwereerde Keeper Hellemons. 4-0 (ter informatie: andere bronnen noemen Shayron Curiel, als doelpuntenmaker)

Scheidsrechter Helgering floot daarna meteen voor het einde.

Spartaan’20 mag het volgende week, in wederom een thuiswedstrijd, opnemen tegen een andere Brabantse tegenstander. DOSKO dat vandaag verloor van Den Hoorn komt dan op bezoek. Het is te hopen dat het weer dan aanzienlijk beter is, want koud en vooral nat was het vandaag wel.