WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 faalt collectief

Spartaan heeft met name in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen DOSKO in Bergen op Zoom een uiterst matige vertoning laten zien. Jawel, de eerste vijf minuten waren voor Spartaan. Maar toen DOSKO na die vijf minuten profiteerde van een forse fout in de verdediging was Spartaan geslagen.

Het was Osman Toslu die zijn tegenstander een meter of twintig ruimte gaf. Rob Dietvorst nam namens de Brabanders die ruimte dankbaar aan en zorgde voor een uitstekende voorzet waaruit Brian Kruf de bal snoeihard in de bovenhoek kopte.

Het toch al niet zo grote zelfvertrouwen van Spartaan leek na deze tegenslag alles lam te slaan. Elke overtuiging ontbrak. Werkelijk alle linies faalden opzichtig. Daarentegen groeide het echt niet sterke DOSKO met de minuut. De keeper van DOSKO heeft in de eerste helft welgeteld Ă©Ă©n keer een lastig schot te verwerken gehad.

In de 16e minuut was het middenvelder Marvin Bedaf van de gastheren die, na dom balverlies van ons, de bal in zijn bezit kreeg en prompt in het doel achter de kansloze Yordi Godijn deponeerde. Toen vervolgens Godijn in de 24 minuut de bal slecht wegwerkte was het William Koelewijn die de 3-0 liet aantekenen.

Een gevaarlijke vrije schop van Sharon Curiel op 18 meter van het doel van DOSKO was het enige wapenfeit wat Spartaan wist te overleggen.

Zoals gezegd faalde Spartaan in alle linies. De aanvallers hielden zich louter met aanvallen bezig en verdedigden onvoldoende mee. Na een mislukte aanvallende actie duurde het veel te lang voordat zij weer aanspeelbaar waren.
De middenvelders waren veel te statisch, konden de aanvallers nauwelijks bereiken en speelden de bal irritant veel terug naar de verdedigers die eveneens te vaak riskante acties ondernamen.

De spelers van de thuisploeg daarentegen wilden wel duels winnen en werden daar rijkelijk voor beloond. De ruststand van 3-0 was helemaal terecht.

Het hoeft geen betoog dat er na rust uit een ander vaatje getapt moest worden om het geschonden blazoen nog enigszins op te poetsen. In de eerste minuten zagen we daar nog weinig van terug maar na verloop van tijd werd Spartaan toch wel sterker. Met het inbrengen van een tweetal aanvallers ontstonden er voor het vijandelijke doel gevaarlijke situaties.

De sportieve agressie die zij meebrachten werkte positief maar, omdat men in Bergen op Zoom best wel stug kan verdedigen en de keeper vaak knap in de weg stond, duurde het te lang voordat Spartaan iets terug kon doen.

In de 60ste minuut verwerkte keeper Ozturk een kopbal uitstekend, in de 73ste minuut soleerde Swendly door de verdediging maar stuitte ook op de keeper. In de 79ste minuut dreigde deze situatie zich te herhalen maar nu wist Swendly de bal in tweede instantie onder de keeper door te schuiven. In blessuretijd was het Ayrton Cicilia die de lat nog trof.

Er was toch nog Ă©Ă©n Rotterdammer in het veld die wel kan terugzien op een goede wedstrijd. Dat was scheidsrechter Wieger van Hamersveld. Hij scoorde een ruime voldoende.

De terugreis kan voor alle aanwezige Spartanen onmogelijk leuk zijn geweest. Er is dan ook genoeg werk aan de winkel voor spelers en staf want een tweede sof kan Spartaan zich echt niet veroorloven.

Volgende week zondag wacht aan de Oldegaarde Rood-Wit uit St. Willibrord, dat zijn eerste duel met 3-1 wist te winnen van Olympia.