Toernooi Johanna’s Hof gespeeld in en bij FC Castricum.

Op zaterdag 26 maart 2016 speelden we een E-Top toernooi met verschillende top amateurverenigingen in Castricum. Ploegen zoals AFC en Alphense Boys van de top 3 van Nederland en ook Sparta AV, Volendam AV en NEC AV deden mee aan dit 16 teams 9×9 toernooi, ingedeeld in 4 poules. Wij zaten bij Volendam, Flevo Boys en Smitshoek in een poule. De eerste wedstrijd tegen Volendam was een moeilijk begin, omdat we niet gewend zijn om 9x9x te spelen. De eerste helft was wel voor ons en de tweede helft meer voor Volendam. Toch een uitslag van 0-0, was een terechte waar we als leiding mee konden leven. Tweede wedstrijd was de grote onbekende Flevo Boys onze tegenstander. Wel aangegeven dat er meer inzet en discipline in de ploeg moest komen. Spartaan’20 pakte dit wel op en de tegenstander werd volledig opgerold met meer inzet en beter spel. De uitslag van 5-0 was nog aan de lage kant, het had wel meer mogen of moeten zijn. De derde wedstrijd was tegen onze regionale tegenstander Smitshoek, waarvan de D3 in onze poule zit in de ‘heel veld’ competitie.

Van tevoren aangegeven dat als er Ă©Ă©n ploeg van ons wil winnen, dan is dit wel Smitshoek. Ze hadden alle wedstrijden nog verloren, dus hier kwam denkelijk en hopelijk ons probleem. Onderschatting zal toch in de koppies zijn geschoten, want een andere verklaring kon ik niet geven. Was een zeer matige vertoning aan onze kant en zij vlogen overal op in. De einduitslag van 2-0 was ook zeer terecht voor Smitshoek. Toch waren we door als beste tweede in de poule.

Castricum

De kwartfinale was tegen AFC’34, dat het ook in de competitie goed doet. Nu echt een beetje boos geworden dat het erop of eronder gaat worden, werd deze wedstrijd zeer serieus genomen. Zij werden door ons direct onder druk gezet en gehouden, zodat we op één helft aan het voetballen waren. De 1-0 kon niet uitblijven en viel op het goede moment. Helaas konden we niet doordrukken in doelpunten en bleef het daarna toch een spannende wedstrijd. We hielden vol en wonnen dan ook zeer verdiend van deze ploeg.

De halve finale wachtte op ons en deze was tegen BFC uit Bussum. Een ploeg die ook bovenaan in haar competitie staat en niet onderschat mocht worden. Gelijkopgaand  kwamen we toch 1-0 achter en verdedigden zij sterk met sterke spelers achterin. Gelukkig kwam er op het eind van de wedstrijd een mogelijkheid en werd deze ook benut, dus 1-1. Penalty’s moesten uitsluitsel geven. Met Stein in het doel, die alle ballen grandioos zijn doel uit kegelde, hadden we een nieuwe penalty killer.

De finale was bereikt en ja hoor wie stond daar ook in……Volendam. De ploeg die de eerste wedstrijd ook onze tegenstander was en misschien ook wel het beste team was waar we tegen gevoetbald hadden. De opkomst was leuk en alle spelers werden voorgesteld, die met een mooi handgebaar werden aanvaard. De spanning was voelbaar en dat maakt finales dan ook zo leuk. De fluit klonk en we probeerden gelijk druk te zetten. Maar Volendam was niet onder de indruk en kwam beter in de wedstrijd dan wij deden. Helaas vielen er niet één maar twee doelpunten in ons doel en leek de wedstrijd gespeeld. Na de rust en wat wissels ging onze ploeg alles of niets spelen. Dit werkte wonder boven wonder zeer goed in ons voordeel. Volendam kreeg het zwaar en kwam bijna niet meer van de eigen helft af. Nu nog 3x scoren en dit deden we dan ook! De ene nog mooier dan andere, waaronder een streep van zo’n 15 meter die binnenkant paal in het doel sloeg. De laatste, schitterende kopbal, was de reden voor een sprint van de hele ploeg over het hele veld zowat, met een x aantal buikschuivers op het eind. Ouders die springend en juichend aan de zijkant stonden……prachtig…..het mooie van voetbal.

etop winnaar

Het fluitsignaal kwam niet veel later van de goed leidende scheidsrechter en de champagne kon geopend worden….3 flessen over iedereen heen…..lachen! Gelijk daarna werd het ‘bekertje’ in ontvangst genomen van ongeveer een meter hoog hahaha. De groep was 1 team, zo te horen waar we vandaan kwamen en de foto’s werden volop gemaakt. Dit mooie goed georganiseerde toernooi was een prooi voor Spartaan’20 E Top. De dag werd onder leiding van de ouders afgesloten bij McDonalds en dat werd met alle plezier door de spelers met gejuich ontvangen.

Mannen, gefeliciteerd met deze mooie overwinning op dit toernooi bij FC Castricum!