WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 beloont zich op de valreep

Spartaan’20 en Den Hoorn hebben het publiek getrakteerd op een spannende wedstrijd. Spartaan speelde attractief en redelijk verzorgd voetbal en Den Hoorn is in staat vlijmscherpe counters te produceren. Beide ploegen hebben echter wel hun kansen nodig om tot scoren te komen, waardoor het leek dat de strijd onbeslist zou eindigen. Leek, omdat Spartaan in de laatste minuut van de forse blessure tijd alsnog met de punten aan de haal ging.

Spartaan zocht van meet af aan het doel van Den Hoorn. Maar het vizier stond helaas niet op scherp. Daarnaast toonde keeper Robert-Jan Kuipers van Den Hoorn zich een attente doelwachter. Schoten van Swendley Albertus en Xavier Akinrinbola misten net het doel. Ook trachtte Swendley een voorzet in het doel te schieten in plaats van de bal met het hoofd de juiste richting te geven. Wat volgens een deel van het publiek een kansrijker optie was geweest.

In de 37e minuut werkte Shayron Curiel de bal namens Spartaan tegen de lat, nadat hij kort daarvoor in een minuut tijd de bal via de keeper over de achterlijn zag gaan en diezelfde doelman – middels een knappe reactie – zijn kopbal neutraliseerde. Spartaan moest ondertussen zeer scherp letten op de counters van de snelle Hoornaren. Den Hoorn dreigde telkenmale met vier watervlugge aanvallers middels counters Spartaan in verlegenheid te brengen. De verdedigers waren, mede gesteund door keeper Delano Kortstam, steeds de situatie meester. De dreiging die uitging van de counters was ook op de tribune voelbaar, zodat de spanning hoog bleef.

De tweede helft gaf aanvankelijk een ander Den Hoorn te zien. Plotseling had Spartaan te maken met de aanvallende aspiraties van Den Hoorn. Keeper Kortstam werd nu echt aan het werk gezet, maar hij deed dat met verve. Gedurende een kwartier golfde het spel op en neer, daarna werd Spartaan steeds sterker.

In de 68e minuut was het weer Shayron Curiel die dit maal de bal snoeihard tegen de onderkant van de lat schoot. De bal stoot vervolgens uit het doel. Kennelijk was het forse tempo Den Hoorn te veel. Nadat de uitblinker Maurizio Marinacci gewisseld werd was de angel uit de counteropbouw zowel kwalitatief als kwantitatief gehaald. Ook het aantal krampgevalletjes nam toe. De Spartaan verdediging durfde meer naar voren te spelen maar dat leverde nog te weinig bruikbare voorzetten op.

Uiteindelijk was het inbrengen van Enes Ozturk de oplossing. In de werkelijk allerlaatste minuut van de forse blessure tijd leverde Enes de belangrijke voorzet waaruit Shayron Curiel de 1-0 produceerde.

De teleurstelling bij den Hoorn was begrijpelijk groot. 30 seconden later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Begrijpelijk dat het moe gestreden Den Hoorn teleurgesteld was, jammer dat vervolgens de scheidsrechter dusdanig werd bejegend dat hij zich genoodzaakt zag om alsnog een rode kaart te trekken.

Vriend en vijand vonden dat Spartaan zich gedurende de wedstrijd de beter voetballende ploeg had getoond en zich dus de verdiende winnaar mocht noemen.

Dinsdag 22 oktober 20:30 uur speelt Spartaan’20 thuis voor de beker tegen zaterdaghoofdklasser Smitshoek.

Volgende week zondag volgt dan een lastige uitwedstrijd tegen VUC in Den Haag.