WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 behaalt verdient het eerste punt

Spartaan’20 is de competitie bepaald niet goed gestart. Dat mag gerust gesteld worden na de eerste twee wedstrijden. De twee uitbeurten tegen tegenstanders uit het Brabantse land gingen met 3-1 verloren. Gisteravond volgde de derde confrontatie tegen een Brabantse tegenstander. Deze keer kwam Rood-Wit Willebrord op bezoek.

Het liet zich al snel aanzien waarom Spartaan tot op heden zo weinig succesvol is geweest. Na exact 53 seconden keek Spartaan al tegen een 0-1 achterstand aan. Er ging weer een geweldige blunder aan de tegengoal vooraf. Omdat Talib Azaroiali knullig de bal verloor, kon Desmond Nachtzaam keeper Coen Laurens passeren. De keeper van Spartaan Onder19 was kansloos toen de aanvaller de foutieve pass onderschepte en alle ruimte kreeg: 0-1.

De vreugde aan de Rood-Wit kant was natuurlijk groot en alles wat de thuisclub een goed hart toedraagt sloeg de schrik om het hart. Spartaan rechtte echter de rug en na 7 minuten soleerde Jawad door de vijandelijke linies en kreeg twee mogelijkheden om de keeper te verschalken. Met het nodige kunst en vliegwerk hield Andy Steging zijn doel schoon.

In de 12e minuut werd Coen Laurens wederom op de proef gesteld maar deze keer wist hij knap Rood-Wit het scoren te beletten. In de 13e minuut ging een kopbal net naast het doel van Rood-Wit en een minuut later soleerde Jawad Bellahsan weer door de verdediging van Rood-Wit. Ook deze keer wist Steging een doelpunt voor Spartaan te voorkomen.

In de 22e minuut was het wel raak. Een harde schuiver van wederom Jawad Bellahsan verdween onhoudbaar in de linker benedenhoek. Een meer dan verdiende gelijkmaker.

Na een serie forse missers in de Spartaan-verdediging werd in de 38e minuut de bal tot corner verwerkt. De daaruit voortvloeiende hoekschop werd vervolgens door aanvoerder Dennis Jaspers van Rood-Wit vanaf ongeveer 1 meter in het doel gekopt: 1-2.

In de 43e minuut kwam Rood-Wit keeper Andy Steging met ware doodsverachting uit zijn doel om Spartaan van scoren af te houden. Dat is hem wel gelukt maar niet zo goed bekomen,want na de rust kwam hij wegens een blessure niet meer terug en werd zijn plaats ingenomen door de reservedoelman.

Spartaan ging na rust verder waarmee het voor de rust al begonnen was. Het belegeren van de Rood-Wit veste. Het wachten op succes duurde niet lang en was zeker de moeite waard, want al in de 48e minuut was het een fraaie combinatie tussen Shayron Curiel en Xavier Akinrinbola die de laatste in staat stelde de 2-2 op het scorebord te toveren.

Spartaan’20 bleef vervolgens fanatiek aandringen maar had het geluk niet aan zijn zijde. In de 58e minuut plaatste Rowendey Schoop de bal op de lat en in de 71e minuut kopte Diego Liefden de bal snoeihard tegen de kruising. Rood-Wit dreigde onder de druk van Spartaan’20 te bezwijken maar wist zich echter ook nog wel wat kansjes te verschaffen door een paar goede uitvallen.

Spartaan’20 en Rood-Wit W hebben een geweldige en zeker ook een “mannelijke” strijd gestreden en maakten in hun ijver ook de nodige foutjes. Misschien kreeg de thuisploeg met 1 punt te weinig en verdiende het meer. Mogelijk dat het duel van a.s. zondag, als Spartaan’20 weer thuis speelt tegen ONA, meer punten gaat opleveren.