NieuwsNieuws 2023/2024WedstrijdverslagenZaterdag 1

Rijsoord en Spartaan’20 namen met afschuw kennis van de schietincidenten in Rotterdam. Voor de wedstrijd namen de aanwezigen 1 minuut stilte in acht om de slachtoffers te herdenken en de nabestaanden veel sterkte toe te wensen.

= = = = =

Spartaan’20 – Rijsoord (2e Klasse F) 4-0

Jelivio Mertens, pupil van de week, zette de toon. Hij rondde zijn solo af met een knal op de paal. De terugspringende bal werd alsnog bekwaam langs de doelman in het net geprikt. Een mooie partij voetbal lag in het verschiet. Op de foto Julio met Enes Ozturk

Maar voor Spartaan’20 kwam daar in de eerste vijf minuten eigenlijk nauwelijks wat van. Rijsoord buitte een fysiek overwicht (in lengte en loopvermogen, bv) uit om fel druk te zetten. Gelukkig had de thuisploeg gauw door dat je dat het beste kunt bestrijden door de handelingssnelheid te verhogen. Daarnaast werd op techniek af en toe een tegenstander uit gespeeld, wat flink wat ruimte opleverde.

Op rechts gaf zo’n passeeractie Jazz van Heyningen de gelegenheid om de in het centrum opkomende Nelson Bashir te bedienen, 1-0.

Vanaf dat moment kreeg Spartaan’20 toch een paar leuke mogelijkheden, maar de vingertoppen van keeper Michael de Leeuw, of een verdedigende knie voorkwamen aanvankelijk het verder oplopen van de score.

Op de eigen helft moest Spartaan’20 wel bij de les blijven, want Rijsoord had naast het eerder genoemde fysieke overwicht ook een paar behendige spelers. Even schrokken de zwart-witten op bij een hoge bal, waarbij 2 Spartaanhoofden en de bal enige malen klutsten. Gelukkig geen blessureleed, maar wel een attente Migael Essajas in het doel.

Rijsoord ging steviger druk zetten op de defensie, waardoor uitverdedigen niet zo makkelijk meer ging en regelmatig balverlies werd geleden vanwege slordige passing. De weggegeven kansen (kansjes) werden evenwel niet benut door de bezoekers.

De Spartaanse voorwaartsen waren een stuk effectiever, want binnen een paar minuten liep de ploeg ineens naar een comfortabele voorsprong. Eerst Lluis (die dubbele “L” aan zijn voornaam hoort zo) Baldeh Baldeh die een snelle break out koelbloedig binnen krulde, 2-0, en even later scoorde Jazz van Heyningen uit een strafschop, 3-0.

Na de rust bleef Rijsoord hoog storen, waardoor regelmatig de bal werd terugveroverd, evenwel bleven de doelpunten uit. Achteraf had een uitslag van rond de 5-4 gekund, maar in de wat mindere tweede helft werd het doel nog maar 1x gevonden.

Na goed voorbereidend werk van David Widarto die een breedtepass onderschepte en de bal schuin wegstak in de ruimte achter de verdediging,  profiteerde Nelson Bashir dankbaar, 4-0.