Spartaan’20 JO13-5, 1e bekerwedstrijd.

Vandaag onze eerste bekerwedstrijd van seizoen ’16/’17. Na het vertoonde spel van afgelopen woensdag gaf dat veel vertrouwen om de bekercompetitie in te gaan. Het weer is prachtig, een goede grasmat en de boys hebben er zin in! We moeten vandaag tegen Jai Hind Rotterdam, afgekort: JHR O13-1.
Vooraf wordt er een team foto gemaakt, wat een leuk plaatje oplevert. JHR mocht aftrappen, maar wij zijn gretig en veroveren direct de bal. Diego verovert de bal en ziet Viktor gaan. Deze komt net iets te kort om de bal over de keeper heen te schieten, de tegenstander is gewaarschuwd! Aan de andere kant bij ons wordt de bal over links gepast, onze sluitpost Jaythly komt goed uit, maar blesseert zich. Gelukkig valt het mee en staat hij al gauw weer op.
De achterbal wordt genomen door Jaytly, deze schiet de bal op Allesandro. Deze past over naar Jeneal, die op zijn beurt Victor bedient. Viktor loopt goed door, maar stuit op de keeper van JHR die de bal terug het veld in bokst. Stan is alert en schiet de bal binnen en de keeper van JHR kan voor de eerste keer vissen. Het eerste doelpunt is een feit, 1-0.
Na de aftrap wordt de bal veroverd door Stan die Jeneal ziet gaan, maar deze wordt gevloerd op een voor ons mooie positie. Stan mag aanleggen voor de vrije trap, maar de bal gaat naast.
Het tweede doelpunt ontstaat doordat Lucas de bal krijgt van Amin. Lucas legt de bal goed en geeft een lange bal op Viktor. Deze neemt aan en loopt goed door. Dit keer rondt hij het keurig af, 2-0. Na de aftrap belandt een ongelukkig schot op de neus van de tegenstander. Het spel wordt even stil gelegd.
Het publiek langs de lijn wordt getrakteerd op zeer aantrekkelijk voetbal van onze kant. Er volgden hierna nog een paar goede aanvallen over vele schijven. De achterhoede met Jaythly, Amin, Viktor, Said, Jeaton en Randy stond als een huis. De derde goal kwam voort uit een corner, die door Noah genomen werd. Deze schoot de bal op de stropdas van Shanley en de 3-0 was een feit. Vlak voor rust kregen wij weer een corner die dit keer kort werd genomen. Noah speelt Alessandro in en deze speelt zijn tegenstander uit en scoort in de korte hoek. 4-0 was de ruststand.
Na de rust mochten wij aftrappen en we gingen verder waar we gebleven waren, goed voetballen. JHR kwam er niet meer aan te pas en werd achteruit gedreven door ons. Er waren diverse mogelijkheden met zelfs een bal op de lat. Said krijgt de bal van Jaythly en ziet Noah gaan. Deze loopt goed door en knalt de bal goed in de verre hoek achter de keeper. 5-0.
Weer een goede aanval van ons begon bij Jeaton die de bal op Jeneall schiet. Deze legt de bal op Noah maar die staat buitenspel. Het laatste doelpunt van vandaag begint weer vanachter uit. Lucas krijg de bal en speelt op Hoesein, de dribbelaar. Deze speelt Noah aan en gaat door langs de lijn. Noah speelt naar Diego die weer Stan aanspeelt. Stan stuurt zijn tegenstander het bos in en tikt de bal naar Alessandro. Deze neemt aan en schiet de bal goed binnen, 6-0.
De mannen hebben goed gespeeld en het publiek vermaakt. Op naar de volgende beker wedstrijd, volgende week tegen FC Zoetermeer O13-3 uit.
Wordt vervolgt…….

Groet,
John Doe