NieuwsNieuws 2023/2024WedstrijdverslagenZaterdag 1

Niet 1 pupil van de week, maar 2 pupillen van de week. Broer Jermaine Dalampekis (JO11-6) en  zus Denaily Dalampekis combineerden door de defensie. Onderling hadden ze afgesproken dat zus Denaily het laatste tikkie zou geven, maar broer Jermaine liet zich meeslepen door het moment en scoorde stiekem zelf. Waarschijnlijk vond hij dat Denaily toch al genoeg doelpunten maakte, want ze is topscorer bij de MO11-1.

Spartaan’20 – EBOH (2e Klasse F) 2-0

Een voetbalverslag is vaak een chronologische opsomming van momenten, maar dat lukte uw verslaggever in deze wedstrijd niet zo goed. Ben je net klaar met een aantekening over een knappe actie, is de volgende alweer aan de gang.

Het begin was echter zeer ongelukkig. Ilyas Oulad Ali raakte onder druk van EBOH de bal kwijt en ging het duel aan om die terug te veroveren. Tegenstander Jimmy Pieper kwam daarbij ten val. Het zag er eigenlijk heel onschuldig uit, maar Jimmy bleef liggen en moest zich, vanwege een gekwetste enkel, direct in de 1e minuut laten vervangen. We wensen je een voorspoedig en volledig herstel toe, Jimmy.

Daarna ontspon zich een leuke wedstrijd. Snelle omschakelingen hadden goede aanvallen tot gevolg. Zorgvuldige passing met af en toe ook wel eens een onzuiverheidje gaven een levendig spelbeeld te zien. Aanvallen waar achteraf “meer” in had gezeten deden zich regelmatig voor.

Het zat de Dordtenaren echter niet mee in de afronding. Hier een mislukt schot, daar een prachtige redding van Spartaandoelman Tuna Tekten en tot slot een onhoudbaar uitziende  volley van EHBO-spits Noël Goossens, waarbij collega-aanvaller Jerry van Ingen in de weg stond en compleet van de sokken werd geschoten. Zelfs een toegekende strafschop werd niet omgezet in een doelpunt, omdat Tuna Tekten in eerste instantie fraai redde en de rebound onbeheerst over werd geknald.

Het gebeurde in een eerste helft, waarin de 0-0 ruststand eigenlijk tot verwondering leidde en waar de thuisploeg zich het meest gelukkig mee mocht voelen. Want de meeste en beste kansen werden door EBOH bij elkaar gevoetbald, hoewel Spartaan’20 zich zeker niet onbetuigd had gelaten.

In de tweede helft zagen we een vergelijkbaar spelbeeld, alleen nu had de thuisclub meer en betere mogelijkheden om de score te openen. Het Dordtse middenveld kon het hoge tempo niet langer volgen. Daardoor kwamen de roodhemden bij een snelle uitval in de voorhoede mensen tekort doordat hun middenveld niet aansloot en anderzijds kwamen ze in defensieve problemen als dat middenveld niet tijdig terug was.

Nu was het EBOH dat bofte omdat het vizier deze middag nergens op scherp leek te staan en zo bleef het tot de 70e minuut 0-0. Dat was het moment dat de bal voor de tweede keer in deze wedstrijd op de stip ging, nu voor Spartaan. Jair Balrak benutte de pingel wel en bracht de zwartwitten op 1-0.

Het was zeker geen onsportieve wedstrijd, maar er was regelmatig een blessurebehandeling nodig, waarschijnlijk omdat het hoge tempo zijn tol eiste. EBOH bleef tot het einde proberen om de nederlaag af te wenden, terwijl Spartaan’20 op zoek bleef naar uitbreiding van de voorsprong.

De kans op de gelijkmaker ging verloren toen EBOH zijn tweede penalty van de middag miste, opnieuw door goed keeperswerk van Tuna Tekten. Ook Spartaan’20 claimde een tweede strafschop, maar de overtreding was net buiten het zestienmetergebied gemaakt. De vrije trap caramboleerde van een verdediger perfect voor de voeten van Jair Balrak, die niet aarzelde, 2-0.

Het was de beslissing in een wedstrijd die reclame maakte voor het amateurvoetbal. Een andere uitslag was overigens zeker mogelijk geweest