NieuwsNieuws 2018/2019

Een mooi moment voor Lorenzo Soares Fonseca in zijn nog prille profcarriĂšre, een mijlpaal natuurlijk ook:

Een jaar geleden tekende hij zijn eerste contract bij Sparta en nu was daar op 26 april 2019 zijn debuut in bijna een hele wedstrijd: in de 19e minuut van de wedstrijd Sparta – Jong Ajax mocht hij als invaller in het veld komen en hij deed het uitstekend!

Het AD schreef over hem: Bij een club waar het chagrijn buiten de deur houden het motto is (Sparta gaf een 2-0 voorsprong weg), vormt Lorenzo Soares Fonseca deze vrijdagavond de best denkbare representant. Breed lachend duikt hij halverwege de wedstrijd de catacomben in. Zijn elftal heeft tot dan toe niet alleen geen kind gehad aan de Amsterdammers, de debutant zélf heeft zich eveneens laten gelden. Deze avond aardig om Fonseca aan het werk te zien. De jongeling heeft wel iets weg van Denzel Dumfries: sterk, atletisch, onuitputtelijke drang naar voren. En die laatste eigenschap krijgt al kort na zijn entree zijn beloning. Fonseca onderschept de bal en uit die actie ontstaat de treffer van Veldwijk.

Heel mooi als zo over je debuut kan worden geschreven!

Extra trots zijn we als Spartaan’20 dat Lorenzo een heel groot gedeelte van zijn jeugdopleiding bij ons heeft doorlopen.

In het seizoen 2003/2004 werd hij lid, begon als nog maar 5-jarige met toen al erkend talent in onze F-pupillen en doorliep in tien jaar de hoogste jeugdselecties tot aan de B1.

Daarna stapte Lorenzo over naar Sparta en heeft hij er de afgelopen seizoenen hard aan gewerkt om zo ver als nu te komen. In seizoen 2017/2018 vaste keus in Jong Sparta, een keer een kort invalbeurtje in de hoofdmacht maar nu dus het echte debuut. We hopen dat Lorenzo snel nog meer speeltijd krijgt en wie weet mag hij een promotiefeestje gaan meebeleven en speelt hij komend seizoen wellicht Eredivisie met de club waarvan wij trotse opleidingspartner zijn. Veel succes in ieder geval, Lorenzo!