De eerste competitie wedstrijd moesten we tegen Slikkerveer, de promovendus in de hoofdklasse. We speelden op veld 1 (voor minder doen we het niet) op het zonovergoten Sportpark Reyerpark.
Slikkerveer mocht beginnen aan de wedstrijd.
De keeper van de tegenpartij schiet uit en Stan vangt op. Deze speelt direct Chakir aan die Alessandro bedient. Alessandro legt op Lucas en die schiet in de voor de keeper linker “croesoe” 0-1.
De toon is gezet! Wij zijn de boven liggende partij.
De 0-2 ontstaat uit een schot van wederom Lucas, de keeper laat de bal glippen en zo stuitert deze de goal in.
Dante pikt de bal op links op en speelt op Diego. Deze haalt uit en de bal komt op, de “croesoe” waar Lucas wel raak schoot. De bal komt terug en Gio schiet de bal goed binnen, 0-3.
Mooie 1/2 tussen Diego en Chakir maar de keeper staat in de weg. Dante verovert op links en gaat goed door, zijn schot wordt gepakt en Chakir staat klaar en de 0-4 is een feit!
De 0-5 komt voort uit een corner op links, Diego neemt en Lucas tikt de bal binnen 0-5.
Hierna is het rust voor de wel verdiende siroop.
Na rust mogen wij beginnen. De tweede helft staat in het teken van de gemiste kansen.
De tweede helft stond er ook een andere keeper bij de tegenpartij onder de lat.
Gio krijgt de bal van Geatan en gaat door, hij wordt onderuit geschoffeld Pingel! Hij mag zelf aanleggen en zo staat het 0-6. Ismael, die de geblesseerde Jesse vervangt verovert de bal en speelt Quinlan aan, die loopt door en speelt op Geatan. Die blijft cool en schiet de 0-7 binnen. De 0-8 ontstaat doordat Cherrion de bal verovert en op Quinlan speelt. Die loopt door en zo ligt de bal weer tegen de touwen.
Het is wederom Cherrion die de bal op pikt en nu Chakir inpast, die draait weg en heeft de 0-9 op de schoen.
Onze goalie is geen moment in de problemen geweest en kon vandaag weer een atv-je nemen.
Zoals eerder gezegd was deze wedstrijd er een met weinig weerstand en veel kansen. Als we met zijn allen blijven voetballen (ook als het wat makkelijker gaat), dan komen de doelpunten vanzelf.
Al met al voor de eerste wedstrijd niet slecht maar we moeten niet denken dat we er al zijn.
Hard blijven werken dan komt het zeker goed!
Het gezegde luid: Een goed begin is het halve werk!