sp20-ohvv-13112016

In een vooral in de tweede helft toch boeiende wedstrijd wisten onze mannen niet langs OHVV te komen. De Oudenhoornse tegenstander bleek een zwaardere opgave dan menigeen vooraf had gedacht op grond van de ranglijst.

Het eerste kwart van de wedstrijd was zelfs overduidelijk voor de bezoekers, die weliswaar niet al te gevaarlijk werden, maar in ieder geval in de duels scherper waren dan de Spartanen. Bovendien toonden de geel-roden in die fase beslist ook om te willen gaan voor de volle winst. Spartaan’20 stelde er in het eerste half uur bijzonder weinig tegenover en de 0-1 na 25 minuten kwam dan ook niet onverwacht, hoewel de aanleiding nogal sullig was. Dylan Vyent kreeg, zelf in balbezit, de bal op 30 meter van het doel ongelukkig tegen de hand. Uit de toegekende vrije trap schoot Patrick van Dorp de bal prachtig in de bovenhoek buiten bereik van de slechts toekijkende Giovanni de Man.

Pas in de laatste tien minuten voor de pauze kwam Spartaan’20 los. In drie minuten tijd was Soufian Charraoui driemaal gevaarlijk. Twee schoten over en eenmaal op de doelman leverden geen treffer op.

Spartaan’20 zette de druk op de tegenstander direct na de thee door en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Nu was Soufian Charraoui van dichtbij met een schuiver wel succesvol. Spartaan’20 wilde meer, speelde vol op de aanval, maar verslikte zich vervolgens in een van de snelle tegenstoten van OHVV. Jarno Huysman strafte onzorgvuldig verdedigen af, 1-2 met nog bijna een half uur op de klok. Vijf minuten later was ook die schade weer gerepareerd, toen Mustafa Dogan prachtig diep werd gestuurd en beheerst de bal langs de OHVV-doelman in het net schoof, 2-2.

Spartaan’20 trachtte hierna de beslissing te forceren, maar OHVV verzette zich stevig. Dat leidde ook tot enkele stevige duels, waarvan een er ontaardde in een opstootje. Scheidsrechter Van der Spoel oordeelde het verstandig iedereen binnen even te laten afkoelen. Nadat de wedstrijd was hervat, regende het vervolgens nog kansen. Eerst schoot Simri Bendt voorlangs, werd een inzet van de OHVV-doellijn gehaald en kopte Soufian Charraoui in kansrijke positie naast. Daarna was OHVV aan de andere kant met twee kopballen dichtbij een treffer. Vijf minuten voor tijd leek de beslissing daar, toen Simri Bendt prima liep op een hoge bal van achteruit, deze over de uitlopende doelman knikte en Swendly Albertus vervolgens de bal in het net schoof. De arbiter floot echter af want meende een overtreding tegen de keeper te hebben gezien, iets waar volgens velen echt geen sprake van was.

Het bleef bij de puntendeling, iets waar ook vele toeschouwers gelet op het totale beeld van de wedstrijd mee konden leven.