NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Kwalificatie voor de eerste ronde van de ‘grote’ TOTO KNVB beker 23/24 was heel dichtbij voor Het Eerste. Maar dan moest nog wel de kwartfinale worden gewonnen van SJC in Noordwijk. Deze hoog op de ranglijst van de 4e Divisie staande tegenstander was natuurlijk geen ‘makkie’, maar na afloop heerste toch echt de teleurstelling dat het niet was gelukt. Terwijl iedereen al dacht aan een strafschoppenserie, maakten de Noordwijkers uit hun enige echt grote kans net voor tijd de 1-0.

Onze mannen startten de wedstrijd zeer voortvarend. De eerste de beste aanval bracht ons, zo zou uit het vervolg blijken, de grootste kans op een 1-0 voorsprong. Mohammed el Yakoubi punterde de bal langs iedereen op de paal. Gedurende de eerste helft voetbalde Spartaan’20 verzorgd en met, zoals dat heet, druk vooruit. Tot hele grote kansen leidde dat echter niet meer, vooral omdat steeds de laatste goede pass ontbrak. Twee goede schoten van afstand van Aroen Orie vlogen een half metertje over het doel. SJC liet zich in aanvallend opzicht in de eerste helft vrijwel niet zien, pas halverwege moest Spartaan’20-doelman Gianni Szepan-Afele een kopbal onschadelijk maken.

Na de pauze een ander beeld, dat wil zeggen een overwicht van de thuisclub. Maar de Spartaanse verdediging stond goed en gaf nauwelijks mogelijkheden weg aan de tegenstander. Minpunt aan Spartaan-zijde was dat het anders dan voor rust aanvallend vrijwel niets meer liet zien.

Een logische 0-0 met als toetje strafschoppen leek in de maak. Maar in de 88e minuut leidde een misverstand tussen Sany Ayeva en Gianni Szefan-Afele tot een onnodige corner voor SJC. In de kluts in het volle zestienmetergebied belandde de bal voor de voeten van SJC-er Jelle van Went: 1-0. Hierna trok Spartaan’20 met de laatste krachten nog een keer naar voren, maar SJC trok de zege over de streep. Zoals men zelf na afloop in de prachtige kantine zei: de gelukkigste won.

Spartaan’20 neemt met opgeheven hoofd afscheid van het bekertoernooi en de ploeg kan zich met vertrouwen richten op de ontmoeting met koploper Heerjansdam, komende zaterdag uit om 14.30 uur.