De titel is binnen, de druk is eraf, maar dat neemt niet weg dat trainer Gokan Akgoz eist dat zijn manschappen ook de laatste wedstrijden serieus nemen en de sportieve plicht doen. En zo geschiedde. OHVV, dat nog strijd om het behoud, werd het slachtoffer. Op het winderige en vrij sfeerloze complex in Oudenhoorn werd het 4-2. Het was buiten het voetbal af en toe genieten van fraaie wolkenluchten, dat dan weer wel.

Het duurde lang voor de wedstrijd echt op gang kwam. De Spartanen zochten de aanval maar de eerste grote schietkans was er pas na bijna 20 minuten. Mustafa Dogan schoot die hoog over. Na een half uur de verdiende 1-0 voorsprong. Oualid Doughli plaatste de bal hoog voor het doel, de keeper en een OHVV-verdediger botsten min of meer tegen elkaar en toen was het voor Swendly Albertus een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven. Vervolgens was Enes Ozturk dichtbij de tweede treffer, maar stuitte hij eerst op de keeper en zag even later een schot over de lat zeilen. Net voor de pauze toch de 0-2. Mustafa Dogan frommelde de bal over de lijn in een situatie waarbij OHVV-keeper Groenendijk opnieuw niet vrijuit ging. Behoudens wat terugspeelballen en twee vrije trappen kreeg Spartaan-doelman Giovanni de Man in de eerste helft vrijwel niets te doen.

Na de thee eerst een dubbele kans voor Mustafa Dogan, de OHVV-keeper redde. De Oudenhoorners leken in de tweede helft wat meer in zichzelf te geloven en kwamen er wat beter uit. Het dwong na bijna een uur spelen Giovanni de Man tot de eerste serieuze redding. Aan de andere kant was Osman Tozlu dichtbij een treffer maar werd zijn fraaie schot nog overgetikt. Met nog een kwartier op de klok bracht trainer Akgoz topscorer Soufian Charraoui en Ersin Akdag in en die wilden nog wel gaan voor een doelpunt. Het was Charraoui die met een van zijn eerste acties drie man dolde op de achterlijn en vervolgens de bal panklaar legde voor een intikker van Luigino Paesch: 0-3. De wedstrijd was al lang gespeeld, maar door verhoogde gemakzucht aan Spartaanse kant kwamen de gastheren plotseling nog in de wedstrijd. Eerst was het Saul Oost die een fraaie OHVV-aanval afrondde en nog geen drie minuten later zorgde Jarno Huysman voor de 2-3. Net toen OHVV dacht nog enig resultaat te kunnen gaan boeken, gooide Luigino Paesch de wedstrijd definitief op slot. Hij werd prachtig diep gestuurd en rondde ook mooi af: 2-4.