NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

In een aantrekkelijke, doelpuntrijke wedstrijd die de toeschouwers geen moment verveelde, dolven onze mannen het onderspit tegen SHO. De Oud-Beijerlanders waren net even scherper in de afronding en sleepten in de spannende slotfase de zege over de streep.

De wedstrijd kwam meteen op gang, want al in de 1e minuut kopt Lluis Baldeh Baldeh uit een hoekschop over het doel van de gastheren. Even later is het aan de andere kant een kopkans voor SHO, maar ook die bal gaat over. Spartaan’20 is hierna het eerste half uur sterker en krijgt kansen. Goede schoten van Jaser Cavdar en Aroen Orie eindigen op de paal respectievelijk op de handen van SHO-keeper Niels Steehouwer. In de 24e minuut toch de op dat moment verdiende voorsprong, als Jaser Cavdar uit een vrije trap de bal prima op het hoofd plaatst van Junior Ashu die uitstekend binnen kopt: 0-1. De voorsprong is snel weg, want nauwelijks drie minuten later is het Rik Schouten die de aarzelende Migael Essajas te slim af is met zijn kopbal, 1-1.

Hierna gaat de wedstrijd gelijk op, maar neemt Spartaan’20 toch weer voorsprong. Een mooie pass van Junior Ashu komt in de voeten van Lluis Baldeh Baldeh, die zich prima vrij draait en diagonaal inschiet: 1-2. Bijna ook nog een derde Spartaan-treffer, maar het schot van Eren Yildizturan gaat over de kruising. Als de Spartanen al aan de rust denken, slaat SHO toch nog toe. Jesse Vermaat draait weg bij zijn tegenstander, zet voor vanaf de achterlijn en Tim de Pender kopt snoeihard binnen: 2-2.

Ook na de pauze twee strijdende Ă©n goed spelende ploegen die beide voor de winst gaan. In de 52e minuut schiet Aroen Orie binnen, maar arbiter Lindhout heeft op dat moment al gefloten voor vermeend buitenspel van aangever Mo el Yakoubi. Een minuut later is SHO aan de andere kant wel succesvol, Jesse Vermaat werkt van dichtbij de 3-2 achter Migael Essajas.

Nu moet Spartaan’20 in de achtervolging en dat lukt net binnen het uur. Een prima schot van Mo el Yakoubi wordt gelost door de SHO-doelman, die vervolgens de inlopende Eren Yildizturan vloert. De terechte penalty wordt door Eren zelf benut, 3-3. Weer is het vervolgens SHO dat de leiding neemt. Eerst mist Rik Schouten nog een ‘niet te missen’ kans, maar even later is het Tim de Pender die uit een hoekschop de 4-3 inkopt. Spartaan’20 heeft nog twintig minuten en zet nogmaals aan. Eenmaal is de 4-4 bijna een feit, als Lluis Baldeh Baldeh geweldig inschiet maar de vingertoppen van Niels Steehouwer en de paal redden SHO.

De wedstrijd verdiende eigenlijk geen verliezer, maar iedereen had in ieder geval een leuke pot voetbal gezien. Doordat mede-koploper XerxesDZB van DCV verloor, is die laatste ploeg nu koploper en volgen wij op twee punten.

Komende zaterdag 3 december: Spartaan’20 thuis tegen De Zwerver, aanvang 15.30 uur.