NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

SHO werd de tegenstander waartegen onze mannen als enige dit seizoen nu 2x verliezen. Waar het in de uitwedstrijd voor de winter nog een gelukkige 4-3 voor de Beijerlanders werd, trok die ploeg nu met 4-2 wel terecht aan het langste eind. Vooral in de fase direct na rust gaf Spartaan’20 de wedstrijd in een kwartier tijd uit handen.

En het begon nog zo mooi voor de Spartanen. Nadat eerst aan beide kanten een goede mogelijkheid op een treffer was gemist, viel de 1-0 in de 15e minuut. Een kort genomen corner werd goed voorgezet door Lluis Baldeh Baldeh, Aroen Orie kopte door en van dichtbij kon aanvoerder Diego Liefden binnen koppen. Het feestje was van korte duur, want nog geen twee minuten later lag de 1-1 erin. Een voorzet vanaf links werd door de complete Spartaan-defensie niet goed ingeschat en uit een moeilijke hoek volleerde SHO-er Assad el Harti de bal fraai in de touwen.

Het veldspel van beide ploegen was in de eerste helft niet echt geweldig, maar aan beide kanten waren er toch mogelijkheden op een voorsprong. Een gekraakt schot van Lluis Baldeh Baldeh en een pegel van Desmond Asare op de vuisten van de keeper aan de ene kant, een schot van de Tim de Pender op de kruising aan de andere kant. De gelijke ruststand was een juiste afspiegeling.

In de eerste twintig minuten na de thee ging het volledig mis voor Spartaan’20. In de 48e minuut was het Assad el Harti die een prima SHO-aanval van dichtbij afrondde. Mo el Yakoubi was daarna nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn prima schot werd door Niels Steehouwer goed verwerkt. In de 64e minuut een vrije schop vanaf de zijkant voor SHO, goed ingekopt door de mee opgekomen verdediger Danny Kerpel: 1-3. De genadeklap voor Spartaan’20 was enkele minuten later, 1-4 door Jesse Vermaat. Met nog twintig minuten op de klok kwam er toch weer enige hoop in de Spartaanse harten, toen Lluis Baldeh Baldeh los kwam van zijn tegenstander en de bal vanaf rand zestien fraai in de verre hoek schoot, 2-4.

Spartaan’20 zette nog een keer aan en was een keer dichtbij de 3-4 toen Marwin Richard vrij inkoppen leek te hebben, maar net onder de bal door ging. Hoe zeer de Spartanen het daarna ook bleven proberen, SHO controleerde de wedstrijd en trok de zege over de streep.

Hij had natuurlijk liever dat zijn club had gewonnen, maar toch had pupil van de week Ramilson Vos een leuke middag en nam hij de bal met handtekeningen in ontvangst uit handen van aanvoerder Diego Liefden.