NieuwsNieuws 2019/2020

In het kader van het 130-jarig bestaan van onze bond KNVB, is een leuke actie gaande.

Om het bijzondere jubileum te vieren brengt de voetbalbond een ode aan het amateurshirt. Met 1,2 miljoen leden, verspreid over bijna 3.000 verenigingen, zorgen we met elkaar voor een uniek voetballandschap. Verenigingen met ieder hun eigen geschiedenis, identiteit en tradities. Die elementen komen op vele wijzen tot uiting, maar op Ă©Ă©n manier in het bijzonder: het voetbalshirt. Het shirt dat we elk weekend vol trots dragen en ons verenigt. Zoals vaak wordt gezegd: we verdedigen onze clubkleuren.

Om het 130-jarig jubileum te vieren, heeft de KNVB een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland Ă©Ă©n exemplaar krijgt. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Op deze manier is 130 jaar Nederlands amateurvoetbal verenigd in Ă©Ă©n uniek oranje shirt. Een waar collector’s item dat een mooie plaats in de kantine krijgt.

En in ruil voor dit cadeau: ‘shirtje ruilen’! De KNVB komt op bezoek bij alle amateurclubs om het shirt uit te reiken, maar ook om een shirt van de vereniging zelf te ontvangen. Het uiteindelijke doel? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist, het centrale punt van voetballend Nederland.

Tijdens de Algemene ledenvergadering op woensdagavond 30 oktober was ons lid (en oud-1e elftalspeler en -trainer) en KNVB-medewerker Patrick Kok aanwezig om shirtje te ruilen met onze voorzitter Leandro Lopes. Ons mooie zwarte shirt komt dus ook in Zeist te hangen!