Het was weer een zeer druk bezochte Nieuwjaarsbijeenkomst, met een toost op het nieuwe jaar, een interview door de hoofdtrainer met de voorzitter en vice-voorzitter en daarna de huldiging van de jubilarissen en ook nog een uitreiking van een ‘gouden bal’speld!

Vele Spartanen hadden de weg gevonden naar de kantine. Al vanaf 1957, het eerste jaar aan de Oldegaarde, is het een traditie: elkaar de beste wensen brengend en jubilarissen in het zonnetje zetten.

Voorzitter Leandro Lopes begon met een moment stilte ter nagedachtenis van oud-bestuurslid Frans van de Haterd, die ons kort voor de Kerst plotseling ontviel. Aansluitend bracht hij een toost uit op het nieuwe jaar. Geen uitgebreide nieuwjaarsspeech ditmaal, maar eens heel wat anders: hoofdtrainer Gokan Akgoz toonde een andere kwaliteit van hemzelf, door met enkele pittige vragen voorzitter Leandro Lopes en vice-voorzitter Dingeman Ooms een blik te laten werpen op het reilen en zeilen van de club en hun bestuurlijke voornemens en verwachtingen voor de toekomst.

De bijna 200 aanwezige Spartanen luisterden er aandachtig naar en de interviewer-rol ging Gokan prima af.

Hierna mocht ceremoniemeester Ed Goverde de jubilarissen in het zonnetje zetten. Ditmaal geen gouden en zilveren S-en, maar wel vier oer-Spartanen die hun 50-jarig lidmaatschap bereikten in 2016 en ook nu nog bijna dagelijks actief zijn voor hun club als vrijwilliger: Ben Cox, Leon van Pul en Dik van Zevenhuijzen werden door Ed toegesproken en kregen het bijbehorende fraaie beeldje overhandigd. Ed zelf was nummer vier en als speciale verrassing voor hem werd hij toegesproken door wethouder Hugo de Jonge, overigens zelf ook voetbalvader en vrijwilliger-scheidsrechter in onze vereniging!

Ook was er een bos bloemen voor onze ‘baas van het ballenhok’ Ferry Gommers: op 30 december 40 jaar geworden en vandaag ook 40 jaar lid, zijn vader gaf hem destijds eerst op 1/1 op bij ons en pas een dag later bij de burgerlijke stand!

Tenslotte was er nog een ‘gouden verrassing’: Arjen Vaandrager speelde tussen 2002 en 2014 acht meetellende seizoenen in de zondag-hoofdmacht en in de afgelopen twee seizoenen in zaterdag-1; bij elkaar geteld 10 jaar 1e elftal waarvoor hij de gouden-balspeld in ontvangst mocht nemen. Extra leuke bijzonderheid: de bijna 90-jarige Nol van de Haterd, ooit de eerste Spartaan-speler die in het betaalde voetbal belandde (Xerxes, Feyenoord, Emma, De Baronie) mocht hem opspelden!

Voorzitter Leandro sloot af en hierna bleef het nog erg lang gezellig toeven!