Zowel zaterdag-1 als zondag-1 openden het nieuwe seizoen met een gelijkspel.

Zaterdag-1 moest voor de eerste derby van dit seizoen op bezoek bij bijna-buurman sv Charlois. In de eerste helft was de ploeg van trainer Patrick Schaerlaeckens de betere en vond men tweemaal het net. Ricardo van Eijsden en David Robalo waren de doelpuntenmakers. Jammer was het dat Ricardo ook nog een penalty miste, terecht toegekend nadat Perry Akkerman was gevloerd. Direct na rust maakte sv Charlois op wat gelukkige wijze de aansluitingstreffer. Daarna was sv Charlois het grootste deel van de tweede helft de bovenliggende partij en uit een vrije trap werd fraai de 2-2 binnen geschoten.

Zondag-1 ontving UNIO. De gasten waren het eerste halfuur de betere, resulterend in de 0-1. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen wij beter in het spel en het was Pato Freire Ribeiro die net voor rust fraai de 1-1 inkopte uit een voorzet van Adilson Fernandes. Helaas lag nauwelijks een minuut later de 1-2 er al weer in. Na rust een hoger tempo van onze mannen en diverse gevaarlijke aanvallen. Mustafa Dogan en Toy Seide zorgen voor een 3-2 voorsprong, maar door slordig verdedigen draaide UNIO dat binnen vijf minuten weer om in 3-4. De inzet en juiste instelling bleef tot de laatste minuut en dat resulteerde dan ook 30 seconden voor het eindsignaal in de verdiende 4-4 van Quillan Donata.

Binnenkort vindt u uitgebreidere verslagen op de teampagina’s.