Technische staf Zo-selectie houdt succesvolle groep grotendeels bij elkaar

Ons zondagse vlaggenschip is op weg naar het kampioenschap in de tweede klasse. Nog maximaal acht punten zijn nodig uit de zes resterende wedstrijden. Het zou betekenen dat we als amateurclub met de sterkste jeugdopleiding van de regio (en nummer 2 van het land!) ook eindelijk met de hoofdmacht weer eens een grote stap gaan maken: na liefst 30 (!) jaar afwezigheid weer naar de 1e klasse!

Waar de club extra trots op is: het aanstaande succes wordt bereikt met een jonge spelersgroep die grotendeels zelf is opgeleid, op enkele plaatsen aangevuld met de af en toe noodzakelijke routine, zoals die dit seizoen onder andere werd ingebracht door spelers als Moussa Jigar, Mustafa Dogan en Redwane el Aiboudi.

Trainer Gokan Akgoz heeft vele jonge spelers dit seizoen het vertrouwen gegeven om zich waar te maken. Zo zijn bijvoorbeeld de vanaf de pupillen bij de club spelende jongens als Osman Tozlu, Luigino Paesch, Ersin Akdag, Enes Ozturk, Swendly Albertus en Wembley Paulino vaste waarden geworden, die een sterk seizoen spelen en dat geldt ook voor een hele rits anderen.

En minstens zo belangrijk: ook A-junioren krijgen Ă©n grijpen hun kans. Zeker zes O19-spelers blijven komend seizoen bij de club en hebben intussen ook al regelmatig speeltijd gekregen in het eerste elftal.

Met het oog op het komend seizoen 17/18 lopen uiteraard de gesprekken met alle spelers en inmiddels hebben al een groot aantal spelers aangegeven graag te blijven om zich verder te kunnen ontwikkelen en door te groeien.

De spelers van de huidige selectie die intussen hun jawoord hebben gegeven:

Luigino Paesch, Ersin Akdag, Jordy Vrede, Michel Margaretha, Oguzhan Dikilitas, Oualid Doughli, Simri Bendt, Uegene Ignacia, Gilson Carvalho Dias, Moussa Jigar, Ahmed Nnafie, MarlowArmando da Cruz, Viko Zenchi, Huseyin Uzuner.

Een aantal spelers denkt nog even na over hun toekomst.

Van O19 komen over: Jörgen Gomes, Gino Heiland, Juthlen Castillo, Dominic Hijlkema, Donovan Peters.

De lijst zal ongetwijfeld nog worden aangevuld de komende weken.