seizoen2016-2017

Ook ten aanzien van de zaterdag-selectie kunnen we de balans opmaken nu de overschrijvingsperiode achter ons ligt. En even een terugblik natuurlijk op het mooie seizoen: in een prachtig tweede jaar van Zaterdag-1 werd door de mannen van trainer Patrick Schaerlaeckens promotie afgedwongen naar de derde klasse. Waar vooraf de doelstelling een plek bij de eerste vijf was, met een periodetitel en nacompetitie als mogelijk toetje, streed men zelfs tot en met de laatste speelronde om het kampioenschap. De Egelantier Boys bleek een te lastig te nemen horde en sv Charlois ging met het kampioenschap aan de haal. In de nacompetitie bleven we wel tweemaal met 4-3 Rockanje de baas en was de promotie een feit.

De selectie voor het seizoen 2016-2017 is rond en staat onder de bezielende leiding staan van trainer Patrick Schaerlaeckens en assistent-trainer Marc de Wit. Henk Cremer gaat door als leider en Willem Nielsen zal wederom de vlag hanteren. Toegevoegd aan de staf is Ronnie Silvis als keeperstrainer.

Een viertal spelers van de afgelopen jaargang heeft de groep verlaten. Oer-Spartaan Arjen Vaandrager stopt maar is niet verloren: hij gaat zich volledig richten op zijn taken als technisch coördinator van ‘de zaterdag’. Topscorer Patrick Mbole stopt helaas ook, heeft door zijn werkzaamheden als predikant helaas geen tijd meer. Verder zochten Mitchell Hofman en Ricardo van Eijsden een andere club.

Gebleven zijn: Marcel van Meenen, Deniz Pawlak, David Robalo, Mitchell Schlabs, Niels Cremer, Dennis Wols, Armando Maatsen, Perry Akkerman, Dion Heinerman, Lars Willemse, Jordy Hillebrand, Rushendel Bernadina en Rachid Bouali

Nieuw: Giancarlo Gallant (za2), Quillan Donata (zo1), Willem van Welsum (zo1), Jeanpierre Salamao (Pelikaan, voorheen Spartaan’20), Frank Bosschaart (Spartaan’20 zo, jaar gestopt geweest), Soufian Bouchnafa (IJVV Zwervers 1), Eder Lopes (LMO, voorheen Spartaan’20).

Over de gehele linie genomen een enorm versterkte selectie waarmee de strijd in de derde klasse kan worden aangegaan. De doelstelling is spelen voor plaats 5 tot 8, met wellicht spelen in de nacompetitie voor promotie. Stiekem hopen wij uiteraard op meer.

Er staat een selectie met een zeer duidelijk Spartaan’20-profiel, herkenbaar voor eenieder die de club een warm hart toedraagt. Slechts Ă©Ă©n speler kwam nooit eerder uit voor onze mooie club. Ook zaterdag-1 rekent op uw steun in het seizoen 2016-2017!