NieuwsNieuws 2019/2020

Selectie en staf 20/21

Het eerste jubileumseizoen 2019/2020 eindigde plotseling natuurlijk teleurstellend: terwijl ons 1e zich nog volop kansen toedichtte op een prijs, maakte corona een eind aan de competitie. Weg was de hoop Ă©n het geloof in een mooi seizoenslot. Maar
 officieel jubileren we pas in augustus 2020 en is dus het seizoen 2020/2021 een tweede jubileumjaar om toe te werken naar iets moois!

De ambitie was en is er in de groep en de staf en de afgelopen maanden zijn de voorbereidingen gedaan. Selectie en staf zijn intussen grotendeels samengesteld, waarbij een nieuwe extra uitdaging was om ook het nieuwe team Onder-21 goed neer te zetten.

Allereerst heel fijn om te constateren dat verreweg het grootste deel van de selectiegroep intact blijft. Slechts doelman Delano Kortstam besloot de club te verlaten. Daarvoor in de plaats komt keeper Yordi Godijn.

 “De trainer en de TC hebben mij zeker geprikkeld om voor deze mooie club te kiezen. Aan de ambitie om de hoofdklasse te bereiken wil ik met mijn kwaliteiten en ervaring graag mijn steentje bijdragen. We moeten durven gaan voor het hoogste”, aldus de nieuwe keeper, die eerder onder andere uitkwam voor Leonidas, Strijen, RVVH en IFC.

Nieuw is ook Roy Fernandes, een linkerflankspeler met veel loopvermogen, die zijn opleiding genoot bij SHO en nu overkomt van Den Hoorn.

Niet helemaal nieuw want een terugkeer op het oude nest: Jason Donk. Na onze jeugdopleiding kwam hij via Sparta bij Jong FC Dordrecht. Hij is een welkome aanvulling op rechts.

Zoals gezegd bestaat de rest van de groep uit intussen vertrouwde namen die het afgelopen seizoen het zo goed deden. Kanttekening hierbij: Dion Hooi en Raygivano Dompig maken in principe deel uit van de selectie O21. Voor team O21 meldden we al eerder de komst van trainer Wayne Delgado dos Santos, die de mooie taak heeft de talenten verder klaar te maken voor het hoogste.

In de staf is er nog een nieuw gezicht : Jerrol Neral vervangt als assistent-trainer Gerard Geerders. Jerrol was afgelopen jaar technisch manager bij Alexandria’66 en heeft al eerder samengewerkt met onze hoofdtrainer Omar Khan. Andere assistent Reginio Hunte blijft aan en dat geldt ook voor de medische staf Stephan Muller en Maikel Ridderinkhof. Ronnie Silvis blijft de keeperstrainer en Ferry Gommers de assistent-scheidsrechter en materiaal man, bij dat laatste geholpen door good-old JosĂ© Troncoso.

Hoofdtrainer Omar Khan begint met enorm vertrouwen en grote verwachtingen straks aan het nieuwe seizoen!