NieuwsNieuws 2023/2024

Het zijn natuurlijk nog steeds spannende weken, met nog vier wedstrijden te gaan. Maar intussen krijgt de selectie 2024/2025 steeds meer vaste vorm:

Als ‘nieuweling’ heten we welkom terug: Junior Ashu

De 23-jarige Junior Ashu speelde al 58 wedstrijden in ons 1e elftal. In het ultrakorte coronaseizoen 20/21 maakte hij zijn debuut en daarna was hij twee seizoenen verdedigend een vaste waarde. Vorige zomer maakte Junior de overstap naar het Gorinchemse Unitas, nu keert hij graag terug.

Junior zegt er zelf het volgende over:

Na een seizoen van mooie ervaringen bij Unitas, waar ik mij verder heb kunnen ontwikkelen, heb ik geen concrete aanbiedingen ontvangen van clubs op het niveau 3e/2e divisie of van clubs waar ik me echt bij thuis voelde. Spartaan 20 heeft altijd mijn kwaliteiten ingezien en dat heeft het weer gedaan, men wil mij graag terug hebben.

Daar komt bij, de afstand naar Gorinchem in combinatie met werk en studie werd me te veel. Het gevoel van heimwee naar Spartaan begon te groeien terwijl ik het team dit seizoen nauwlettend volgde. Ik ben blij om weer ’thuis’ te zijn, want Spartaan’20 heeft iets speciaals wat ik ergens anders niet vind. Ik ga er vanuit dat we nu de 1e klasse bereiken en komend seizoen streef ik naar het kampioenschap en promotie naar de 4e divisie. Een doel waarnaar we vorig seizoen goed op weg leken, maar het helaas niet konden waarmaken. Kortom, een hoofdstuk in mijn boek wat nog uitgeschreven moet worden!

Met mijn ervaring op het niveau van de 3e divisie hoop ik mijn teamgenoten wat bij te brengen en het team op sleeptouw te nemen. Prijzen pakken. Dit is niet alleen een persoonlijke uitdaging, maar ook een collectieve ambitie die we samen willen realiseren.
En ook Aroen Orie (22) heeft zijn ja-woord voor komend seizoen gegeven. In zijn derde seizoen 1e elftal is Aroen een vaste waarde op het middenveld, hij staat intussen op 63 officiële wedstrijden. Uiteraard zijn we heel blij dat ook hij deel blijft uitmaken van onze selectie. Een uitgebreid interview met de matchwinnaar tegen Oranje Wit stond in een vorig nieuwsbericht.